RECEPTY

Kachní stehna s ořechovou nádivkou

Kachní stehna s ořechovou nádivkou

Lahůdka z kachních stehen.

recept,fotorecept,kachní stehna ,ořechy vlašské,Kachní maso

Kachní maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Domácí bramborové lokše recept-
Dušené červené zelí recept-
kachní játra100gramů
kachní stehna 6
ořechy vlašské60gramů
petrželová nať-
rohlík bílý80gramů
sádlo kachní100gramů
sůl-
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda50mililitrů
vývar zeleninový-
švestky sušené6

 

Recept

1. 

rohlík bílý 80 gramů

Rohlíky nadrobno nakrájíme.

2. 

ořechy vlašské 60 gramů

Ořechy najemno nasekáme.

3. 

kachní játra 100 gramů

Játra umyjeme a nadrobno nakrájíme.

4. 

švestky sušené 6 ks  petrželová nať

Umyjeme švestky a nakrájíme je na malé kousky. Opláchneme a nasekáme petrželovou nať. Ořechy, švestky a nať přidáme k rohlíkům.

5. 

vejce slepičí 1 kus  sůl ½ čajové lžičky  vývar zeleninový

Přidáme vejce, játra, sůl a trochu kachního vývaru. Promícháme a podle potřeby ještě dolijeme vývar.

6. 

kachní stehna  6 ks  sůl

Stehna umyjeme a osolíme. Na stehnech z vrchní části oddělíme kůži od masa a vytvoříme kapsičky.

7. 

Kapsičky naplníme nádivkou...

8. 

... a uzavřeme kuchyňskou jehlou.

9. 

sádlo kachní 100 gramů  voda 50 mililitrů

Vložíme do pekáče na stranu s nádivkou a podlijeme rozpuštěným sádlem a trochou vody. Pečeme zakryté, při 180 °C 60 minut. Stehna obrátíme, opět zakryjeme a pečeme ještě 20-30 minut z druhé strany.

10. 

Domácí bramborové lokše recept  Dušené červené zelí recept

Podáváme s lokšemi a dušeným zelím.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie