Jablečný podzimní pohár

Chutný pamlsek pro sychravé nedělní odpoledne.
recept,fotorecept,jablka,rozinky,piškoty dlouhé,ořechy vlašské,Dezerty v sklenici,Sezónní recepty
Dezerty v sklenici
Kategorie
Dezerty v sklenici › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Ořechy › Sezona - Jablka (zima) ›Ingredience
Ingredience
| cukr krystalový | 80 322  | gramů kcal  | |
| jablka | 500 305  | gramů kcal  | |
| mléko | 500 240  | mililitrů kcal  | |
| máslo | 10 74  | gramů kcal  | |
| ořechy vlašské | 40 270  | gramů kcal  | |
| piškoty dlouhé | 8 ??  | kcal  | |
| pudink vanilkový | 40 142  | gramů kcal  | |
| rozinky | 40 114  | gramů kcal  | |
| skořice mletá | ½ 7  | čajové lžičky kcal  | 
Recept

2.
máslo 10 gramů • skořice mletá ½ čajové lžičky
V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme jablka a skořici, promícháme a chvíli podusíme.

3.
cukr krystalový 40 gramů • rozinky 40 gramů
Přisypeme cukr, přidáme omyté rozinky, promícháme a opět chvíli podusíme. Odstavíme z ohně.

4.
mléko 500 mililitrů • cukr krystalový 40 gramů • pudink vanilkový 40 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink.

5.
piškoty dlouhé 8 ks • ořechy vlašské 40 gramů
Do vyšších širších sklenic nalámeme dlouhé piškoty (do každé sklenice 2 ks). Na piškoty rozdělíme 2/3 jablek a rovnoměrně rozdělíme pudink. Navrch rozdělíme třetinu jablek, která nám zůstala a posypeme je sekanými ořechy. Necháme vychladit a podáváme.

Dobrou chuť!






















