RECEPTY

Pudinkový Halloween pohár

Pudinkový Halloween pohár

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Bubububu strašidelná slaďoučká dobrota. Pro dospělé polijeme vrchní vrstvu "hlíny" rumem podle chuti. :)

recept,fotorecept,pudink čokoládový BB,Dezerty v sklenici,Halloween,

Dezerty v sklenici

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

80

322

gramů

kcal

cukr moučkový

60

233

gramů

kcal

gumové bonbóny - červíci

100

340

gramů

kcal

kakao - prášek

2

62

polévkové lžíce

kcal

kypřicí prášek do pečiva

1

4

čajová lžička

kcal

mléko

750

360

mililitrů

kcal

mouka polohrubá

60

214

gramů

kcal

mouka polohrubá

0

??

kcal

máslo

0

??

kcal

olej olivový

2

264

polévkové lžíce

kcal

potahovací hmota bíla

50

200

gramů

kcal

pudink čokoládový BB

90

320

gramů

kcal

rum

2

72

polévkové lžíce

kcal

vaječný bílek

2

34

kusy

kcal

vaječný žloutek

2

114

kusy

kcal

čokoláda

0

??

kcal

škrob kukuřičný

½

10

čajové lžičky

kcal

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 2 kusy  cukr moučkový 60 gramů  rum 2 polévkové lžíce  vaječný bílek 2 kusy

Žloutky utřeme s cukrem a rumem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Žloutky utřeme s cukrem a rumem. Z bílků...

2. 

olej olivový 2 polévkové lžíce

Přimícháme olej ...

Přimícháme olej ......

3. 

kakao - prášek 2 polévkové lžíce

... a kakao.

... a kakao....

4. 

mouka polohrubá 60 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně ...

Mouku smícháme s kypřícím práškem a...

5. 

... ji střídavě se sněhem z bílků zamícháme do těsta.

... ji střídavě se sněhem z bílků...

6. 

Těsto vylijeme do formy (napr.na srnčí hřbet) vymazané máslem a vysypané moukou.

Těsto vylijeme do formy (napr.na srnčí hřbet)...

7. 

máslo  mouka polohrubá

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 15...

8. 

mléko 750 mililitrů  cukr krystalový 80 gramů  pudink čokoládový BB 90 gramů

Polovinu mléka s cukrem přivedeme do varu. V druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme ho do mléka. Uvaříme hustší pudink.

Polovinu mléka s cukrem přivedeme do varu. V...

9. 

Horký pudink rozdělíme do sklenic (výška 7 cm, průměr 7 cm).

Horký pudink rozdělíme do sklenic (výška 7...

10. 

Korpus vyklopíme z formy na rozdrobíme.

Korpus vyklopíme z formy na rozdrobíme....

11. 

gumové bonbóny - červíci 100 gramů

Rozdrobený korpus navrstvíme na pudink, přičemž do něj naaranžujeme bonbóny ve tvaru červíků.

Rozdrobený korpus navrstvíme na pudink,...

12. 

Sklenice necháme zcela vychladnout a můžeme je podávat, nebo je dozdobíme ještě čokoládovými duchy.

Sklenice necháme zcela vychladnout a můžeme je...

13. 

potahovací hmota bíla 50 gramů  škrob kukuřičný ½ čajové lžičky

Fondán rozválíme na desce vysypané kukuřičným škrobem. Přeložíme na 4 části. Pomocí papírové formy, nebo jen tak podle fantazie vykrojíme přes všechny 4 vrstvy postavičku ducha.

Fondán rozválíme na desce vysypané...

14. 

čokoláda

Duchy podle potřeby po rozložení dotvarujeme a z rozpuštěné čokolády jim pomocí špejle nakreslíme oči a ústa.

Duchy podle potřeby po rozložení dotvarujeme a...

15. 

Do sklenic zapíchneme přiměřeně velkou špejli a duchy při aranžování o ni opřeme.

Do sklenic zapíchneme přiměřeně velkou...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit