Pudinkový Halloween pohár

Bubububu strašidelná slaďoučká dobrota. Pro dospělé polijeme vrchní vrstvu "hlíny" rumem podle chuti. :)
recept,fotorecept,pudink čokoládový BB,Dezerty v sklenici,Halloween,
Dezerty v sklenici
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 80 322 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 60 233 | gramů kcal | |
gumové bonbóny - červíci | 100 340 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 2 62 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
mléko | 750 360 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 60 214 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
potahovací hmota bíla | 50 200 | gramů kcal | |
pudink čokoládový BB | 90 320 | gramů kcal | |
rum | 2 72 | polévkové lžíce kcal | |
vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal | |
škrob kukuřičný | ½ 10 | čajové lžičky kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 2 kusy • cukr moučkový 60 gramů • rum 2 polévkové lžíce • vaječný bílek 2 kusy
Žloutky utřeme s cukrem a rumem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.



4.
mouka polohrubá 60 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně ...

5.
... ji střídavě se sněhem z bílků zamícháme do těsta.

6.
Těsto vylijeme do formy (napr.na srnčí hřbet) vymazané máslem a vysypané moukou.

7.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.

8.
mléko 750 mililitrů • cukr krystalový 80 gramů • pudink čokoládový BB 90 gramů
Polovinu mléka s cukrem přivedeme do varu. V druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme ho do mléka. Uvaříme hustší pudink.

9.
Horký pudink rozdělíme do sklenic (výška 7 cm, průměr 7 cm).

10.
Korpus vyklopíme z formy na rozdrobíme.

11.
gumové bonbóny - červíci 100 gramů
Rozdrobený korpus navrstvíme na pudink, přičemž do něj naaranžujeme bonbóny ve tvaru červíků.

12.
Sklenice necháme zcela vychladnout a můžeme je podávat, nebo je dozdobíme ještě čokoládovými duchy.

13.
potahovací hmota bíla 50 gramů • škrob kukuřičný ½ čajové lžičky
Fondán rozválíme na desce vysypané kukuřičným škrobem. Přeložíme na 4 části. Pomocí papírové formy, nebo jen tak podle fantazie vykrojíme přes všechny 4 vrstvy postavičku ducha.

14.
Duchy podle potřeby po rozložení dotvarujeme a z rozpuštěné čokolády jim pomocí špejle nakreslíme oči a ústa.

15.
Do sklenic zapíchneme přiměřeně velkou špejli a duchy při aranžování o ni opřeme.

Dobrou chuť!