svetvemne.cz

Pudinkový Halloween pohár

    

Bubububu strašidelná slaďoučká dobrota. Pro dospělé polijeme vrchní vrstvu "hlíny" rumem podle chuti. :)

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
cukr krystalový80gramů
cukr práškový60gramů
gumové bonbóny - červíci100gramů
kakao - prášek2polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mléko750mililitrů
mouka polohrubá60gramů
mouka polohrubá-
máslo-
olej olivový2polévkové lžíce
potahovací hmota bíla50gramů
pudink čokoládový BB90gramů
rum2polévkové lžíce
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy
čokoláda-
škrob kukuřičný½čajové lžičky

1. 

vaječný žloutek 2 kusy  cukr práškový 60 gramů  rum 2 polévkové lžíce  vaječný bílek 2 kusy

Žloutky utřeme s cukrem a rumem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

olej olivový 2 polévkové lžíce

Přimícháme olej ...

3. 

kakao - prášek 2 polévkové lžíce

... a kakao.

4. 

mouka polohrubá 60 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Mouku smícháme s kypřícím práškem a postupně ...

5. 

... ji střídavě se sněhem z bílků zamícháme do těsta.

6. 

Těsto vylijeme do formy (napr.na srnčí hřbet) vymazané máslem a vysypané moukou.

7. 

máslo  mouka polohrubá

Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.

8. 

mléko 750 mililitrů  cukr krystalový 80 gramů  pudink čokoládový BB 90 gramů

Polovinu mléka s cukrem přivedeme do varu. V druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek a vlijeme ho do mléka. Uvaříme hustší pudink.

9. 

Horký pudink rozdělíme do sklenic (výška 7 cm, průměr 7 cm).

10. 

Korpus vyklopíme z formy na rozdrobíme.

11. 

gumové bonbóny - červíci 100 gramů

Rozdrobený korpus navrstvíme na pudink, přičemž do něj naaranžujeme bonbóny ve tvaru červíků.

12. 

Sklenice necháme zcela vychladnout a můžeme je podávat, nebo je dozdobíme ještě čokoládovými duchy.

13. 

potahovací hmota bíla 50 gramů  škrob kukuřičný ½ čajové lžičky

Fondán rozválíme na desce vysypané kukuřičným škrobem. Přeložíme na 4 části. Pomocí papírové formy, nebo jen tak podle fantazie vykrojíme přes všechny 4 vrstvy postavičku ducha.

14. 

čokoláda

Duchy podle potřeby po rozložení dotvarujeme a z rozpuštěné čokolády jim pomocí špejle nakreslíme oči a ústa.

15. 

Do sklenic zapíchneme přiměřeně velkou špejli a duchy při aranžování o ni opřeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit