Strašidelné čarodějnické prsty

Halloweenské křupavé sušenky.
recept,fotorecept,mandle,Suché pečivo,Halloween,
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 15 55 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
mandle | 25 ?? | kcal | |
mouka hladká | 180 625 | gramů kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vaječný bílek | 1 17 | kus kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal |
Recept

2.
Pak je zalejeme studenou vodou a oloupeme.

3.
máslo 100 gramů • cukr moučkový 100 gramů • vaječný žloutek 1 kus • sůl • cukr vanilkový 15 gramů
Máslo utřeme s cukrem, žloutkem, špetkou soli a vanilkovým cukrem.

4.
mouka hladká 180 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
Přimícháme mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme tuhé těsto.

5.
Těsto rozválíme nahrubo a pokrájíme na 25 přibližně stejných dílů. Jeden díl těsta vezmeme do dlaně, zmáčkne, zavíráním a otevíráním ruky vytvoříme v dlani tvar prstu.

6.
vaječný bílek 1 kus
Konec prstu potřeme rozšlehaným bílkem a vtlačíme do něj celou mandl špičkou nahoru.

7.
Prsty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a tupou stranou nože vytvoříme na prstech zářezy.

8.
Prsty kolem nehtů a na koncích můžeme natřít džemem, čímž vytvoříme iluzi krve. Celé prsty potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme v rozehřáté troubě při 190 °C 12 minut.

9.
Po úplném vychladnutí prsty z plechu sundáme a uložíme do uzavíratelné nádoby, případně můžeme ihned podávat.

Dobrou chuť!