Cizrnové kuličky s mandlemi
![Cizrnové kuličky s mandlemi](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001550/img_cs_4x3/cizrnove-kulicky-s-mandlemi_00180.jpg)
Besan Lado (ledu) je oblíbený indický dezert vyrobený z cizrnové mouky, ghí (másla) a cukru. Do dezertu se nejčastěji přidávají mandle, pistácie, ale také kokos, či voňavý kardamom.
recept,fotorecept, mouka cizrnová hladká,mandle mleté,Zdravé koláčky,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Zdravé koláčky
Recepty indické kuchyně
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | 1 | čajová lžička | |
mouka cizrnová hladká | 200 | gramů | |
cukr moučkový | 150 | gramů | |
mandle mleté | 50 | gramů | |
máslo | 150 | gramů |
Recept
1.
mouka cizrnová hladká 200 gramů
Mouku za stálého míchání prohříváme 10 minut na pánvi. Musí se jen prohřát, nesmí se připálit.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6306.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6308.jpg)
3.
Za stálého míchání 20 minut vaříme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6311.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6312.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6313.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6315.jpg)
7.
Dobře rozmíchanou směs necháme chladnout. Po vychladnutí na pokojovou teplotu vložíme do lednice a necháme chvíli ztuhnout.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6319.jpg)
8.
Ze směsi tvoříme kuličky a zdobíme je sekanými mandlemi. Vychladlá směs je drobivá, avšak díky teplu rukou částečně povolí a kuličky se dají tvarovat. Skladujeme v chladu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001550/small/IMG_6321.jpg)
Dobrou chuť!