svetvemne.cz

Cizrnové kuličky s mandlemi

     

Besan Lado (ledu) je oblíbený indický dezert vyrobený z cizrnové mouky, ghí (másla) a cukru. Do dezertu se nejčastěji přidávají mandle, pistácie, ale také kokos, či voňavý kardamom.

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
kardamon mletý1čajová lžička
mouka cizrnová hladká200gramů
Cukr práškový150gramů
Mandle mleté50gramů
Máslo150gramů

1. 

mouka cizrnová hladká 200 g

Mouku za stálého míchání prohříváme 10 minut na pánvi. Musí se jen prohřát, nesmí se připálit.

2. 

máslo 150 g

Přidáme rozpuštěné máslo.

3. 

Za stálého míchání 20 minut vaříme.

4. 

kardamon mletý 1 ČL

Přimícháme kardamom...

5. 

mandle mleté 50 g

... mleté mandle a odstavíme z ohně.

6. 

cukr práškový 150 g

Vmícháme cukr.

7. 

Dobře rozmíchanou směs necháme chladnout. Po vychladnutí na pokojovou teplotu vložíme do lednice a necháme chvíli ztuhnout.

8. 

Ze směsi tvoříme kuličky a zdobíme je sekanými mandlemi. Vychladlá směs je drobivá, avšak díky teplu rukou částečně povolí a kuličky se dají tvarovat. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit