Brynzové koláčky

Chutné slané koláčky s brynzovou nádivkou s cibulkou.
recept,fotorecept,brynza,smetana kyselá (14-18% tuku),Slané koláče
Slané koláče
Kategorie
Slané koláče ›Ingredience
Ingredience
brambory | 120 111 | gramů kcal | |
brynza | 250 688 | gramů kcal | |
cibulka jarní | 2 ?? | kusy kcal | |
cukr krystalový | ½ 11 | čajové lžičky kcal | |
droždí čerstvé | 20 21 | gramů kcal | |
kmín drcený | 0 ?? | kcal | |
mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 275 979 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 80 588 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 75 675 | mililitrů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 300 480 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept

2. Těsto
mléko 300 mililitrů • droždí čerstvé 20 gramů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • mouka hladká 250 gramů • mouka polohrubá 275 gramů • vejce slepičí 1 kus • olej slunečnicový 75 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky
V teplém mléce rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy naváží obě mouky, přidáme vejce, olej, sůl a přilijeme kvásek. Dobře vypracujeme těsto a necháme ho zakryté kynout.

3. Brynzová nádivka
Uvařené, chladné brambory oloupeme a najemno nastrouháme.


5.
brynza 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • sůl 1.5 čajové lžičky • smetana kyselá (14-18% tuku) 300 gramů
K bramborám přidáme brynzu, cibulku, vajíčka, sůl a smetanu. Vše spolu smícháme.

6. Koláčky
Vykynuté těsto po částech tence rozválíme na desce posypané moukou a vykrajujeme z něj větší kolečka.

7.
máslo 80 gramů
Kolečka klademe na plech vyložený papírem na pečení. Každé kolečko potřeme rozpuštěným máslem.

8.
Do středu kolečka vložíme jednu polévkovou lžíci brynzové nádivky a rozetřeme ji ne zcela po okraj. Podle chuti můžeme na nádivku přisypat trochu soli navíc (pozor, sama nádivka je dost slaná) ...


10.
Pečeme v rozehřáté troubě do zlatova (asi 20 minut při teplotě 180 °C). Koláčky jsou po upečení křupavé, když je zakryjeme v uzavřené nádobě změknou.

Dobrou chuť!