RECEPTY

Smetanovo-piškotový dort

Smetanovo-piškotový dort

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Jemný a lahodný dort bez másla, kterým se zavděčíte i tomu největšímu mlsounovi.

recept,fotorecept,broskve kompotované,piškoty,smetana kyselá (14-18% tuku),Dorty,Zákusky

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

broskve kompotované540gramů
cukr třtinový80gramů
kakao - prášek15gramů
med60gramů
mouka polohrubá100gramů
mouka polohrubá-
máslo-
piškoty175gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)800gramů
soda bikarbona½čajové lžičky
sůl-
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda3polévkové lžíce

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr třtinový 80 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

Žloutky a cukr utřeme do pěny....

2. 

kakao - prášek 15 gramů  voda 3 polévkové lžíce  mouka polohrubá 100 gramů  soda bikarbona ½ čajové lžičky  vaječný bílek 5 ks  sůl

K vaječným žloutkům přimícháme kakao a vodu. Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh. Mouku smícháme se sodou. Do kakaového základu, postupně a střídavě, přimícháváme mouku a sníh z bílků.

K vaječným žloutkům přimícháme kakao a...

3. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme do dortové formy (průměr 26 cm) vymazané máslem a vysypané moukou.

Těsto vylijeme do dortové formy (průměr 26 cm)...

4. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C....

5. 

broskve kompotované 540 gramů

Broskve nakrájíme na měsíčky.

Broskve nakrájíme na měsíčky....

6. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 800 gramů  med 60 gramů

Smetanu utřeme s medem.

Smetanu utřeme s medem....

7. 

Dortový korpus rozkrojíme podélně na poloviny. Jednu polovinu vložíme zpět do formy.

Dortový korpus rozkrojíme podélně na poloviny....

8. 

piškoty 175 gramů

Na korpus poklademe polovinu připravených piškotů...

Na korpus poklademe polovinu připravených...

9. 

... a na ně položíme měsíčky broskví.

... a na ně položíme měsíčky broskví....

10. 

Navrstvíme smetanu.

Navrstvíme smetanu....

11. 

Poklademe druhou polovinu piškotů.

Poklademe druhou polovinu piškotů....

12. 

Přikryjeme druhou polovinou korpusu a jemně přitlačíme. Necháme přes noc tuhnout v chladu.

Přikryjeme druhou polovinou korpusu a jemně...

13. 

Vyšleháme smetanu dotuha (případně s použitím ztužovače šlehačky) a celý dort šlehačkou natřeme. Ozdobíme cukrářským zdobením, v našem případě jsme použili slunečnicová semínka obalená v 3 druzích čokolády. Před samotným podáváním, doporučujeme nechat šlehačku na dortu zatuhnout v chladu alespoň hodinu.

Vyšleháme smetanu dotuha (případně s...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit