Brynzový koláč

Slovenský brynzový koláč z listového těsta s ochucenou brynzovo-smetanovou náplní.
recept,fotorecept,smetana kyselá (14-18% tuku),slanina oravská,těsto lístkové,brynza,Slané koláče
Slané koláče
Kategorie
Slané koláče ›Ingredience
Ingredience
brynza | 180 495 | gramů kcal | |
kmín drcený | 1 1 | špetka kcal | |
pažitka | 1 ?? | hrst kcal | |
pepř černý celé | ½ ?? | čajové lžičky kcal | |
slanina oravská | 180 ?? | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 ?? | mililitrů kcal | |
sůl zeleninová | ½ ?? | čajové lžičky kcal | |
těsto lístkové | 400 ?? | gramů kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1.
vejce slepičí 3 kusy • smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů • pepř černý celé ½ čajové lžičky • sůl zeleninová ½ čajové lžičky • kmín drcený 1 špetka • brynza 180 gramů
V míse pořádně promícháme vejce, smetanu, pepř a vegetu s kmínem.

2.
těsto lístkové 400 gramů
Rozválíme si listové těsto dle tvaru formy na pečení a těsto roztáhneme po formě.

3.
Tip: na odříznutí přebytečného těsta můžeme použít váleček.

4.
Připravenou brynzovou směs nalijeme na těsto.

5.
slanina oravská 180 gramů
Na brynzovou směs rovnoměrně rozložíme na kostičky pokrájenou oravskou slaninu.


7.
Pečeme na 200 °C cca 25-30 minut.

Dobrou chuť!