RECEPTY

Brynzový koláč

Brynzový koláč

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Slovenský brynzový koláč z listového těsta s ochucenou brynzovo-smetanovou náplní.

recept,fotorecept,smetana kyselá (14-18% tuku),slanina oravská,těsto lístkové,brynza,Slané koláče

Slané koláče

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brynza

180

495

gramů

kcal

kmín drcený

1

1

špetka

kcal

pažitka

1

??

hrst

kcal

pepř černý celé

½

??

čajové lžičky

kcal

slanina oravská

180

??

gramů

kcal

smetana kyselá (14-18% tuku)

200

??

mililitrů

kcal

sůl zeleninová

½

??

čajové lžičky

kcal

těsto lístkové

400

??

gramů

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

 

Recept

1. 

vejce slepičí 3 kusy  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů  pepř černý celé ½ čajové lžičky  sůl zeleninová ½ čajové lžičky  kmín drcený 1 špetka  brynza 180 gramů

V míse pořádně promícháme vejce, smetanu, pepř a vegetu s kmínem.

V míse pořádně promícháme vejce, smetanu,...

2. 

těsto lístkové 400 gramů

Rozválíme si listové těsto dle tvaru formy na pečení a těsto roztáhneme po formě.

Rozválíme si listové těsto dle tvaru formy na...

3. 

Tip: na odříznutí přebytečného těsta můžeme použít váleček.

Tip: na odříznutí přebytečného těsta...

4. 

Připravenou brynzovou směs nalijeme na těsto.

Připravenou brynzovou směs nalijeme na těsto....

5. 

slanina oravská 180 gramů

Na brynzovou směs rovnoměrně rozložíme na kostičky pokrájenou oravskou slaninu.

Na brynzovou směs rovnoměrně rozložíme na...

6. 

pažitka 1 hrst

Přidáme nasekanou čerstvou pažitku nebo zmrazené/sušené blylinky.

Přidáme nasekanou čerstvou pažitku nebo...

7. 

Pečeme na 200 °C cca 25-30 minut.

Pečeme na 200 °C cca 25-30 minut....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit