RECEPTY

Koláč z kyseného zelí

Koláč z kyseného zelí

Slaný zimní koláč, který vám mimořádně zachutná.

recept,fotorecept,slanina prorostlá,zelí kvašené,těsto lístkové,Slané koláče

Slané koláče

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Slané koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
cukr krystalový3polévkové lžíce
slanina prorostlá250gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)250gramů
sýr Ementál150gramů
těsto lístkové500gramů
vejce slepičí3kusy
voda100mililitrů
zelí kvašené500gramů

 

Recept

1. 

slanina prorostlá 250 gramů

Slaninu nakrájíme na menší kostky a osmahneme.

2. 

cukr krystalový 3 polévkové lžíce

Cukr za stálého míchání rozpustíme a upálíme na karamel.

3. 

cibule 100 gramů

Na karamel přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme.

4. 

zelí kvašené 500 gramů  voda 100 mililitrů

Kysané zelí promyjeme a nakrájíme na drobno. Přidáme k cibuli a promícháme. Přidáme vodu a necháme zakryté krátce podusit.

5. 

vejce slepičí 3 kusy  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 gramů  sýr Ementál 150 gramů

Podušené zelí přendáme do větší mísy, přidáme osmahnutou slaninu. Necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme vejce, zakysanou smetanu a nastrouhaný sýr.

6. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto rozválíme na pečicí papír na velikost plechu.

7. 

Vychladlou směs poklademe na těsto a dáme péct na 200 °C 3O minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie