svetvemne.cz

Koláč z kyseného zelí

Koláč z kyseného zelí

    

Slaný zimní koláč, který vám mimořádně zachutná.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cibule100gramů
cukr krystalový3polévkové lžíce
slanina prorostlá250gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)250gramů
sýr Ementál150gramů
těsto lístkové500gramů
vejce slepičí3kusy
voda100mililitrů
zelí kvašené500gramů

1. 

slanina prorostlá 250 gramů

Slaninu nakrájíme na menší kostky a osmahneme.

2. 

cukr krystalový 3 polévkové lžíce

Cukr za stálého míchání rozpustíme a upálíme na karamel.

3. 

cibule 100 gramů

Na karamel přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Promícháme.

4. 

zelí kvašené 500 gramů  voda 100 mililitrů

Kysané zelí promyjeme a nakrájíme na drobno. Přidáme k cibuli a promícháme. Přidáme vodu a necháme zakryté krátce podusit.

5. 

vejce slepičí 3 kusy  smetana kyselá (14-18% tuku) 250 gramů  sýr Ementál 150 gramů

Podušené zelí přendáme do větší mísy, přidáme osmahnutou slaninu. Necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme vejce, zakysanou smetanu a nastrouhaný sýr.

6. 

těsto lístkové 500 gramů

Listové těsto rozválíme na pečicí papír na velikost plechu.

7. 

Vychladlou směs poklademe na těsto a dáme péct na 200 °C 3O minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit