Camembert v listovém těstě

Pochoutka z oblíbeného sýra s bílou plísní na povrchu. Podáváme s bramborami a brusinkovým džemem
recept,fotorecept,těsto lístkové,sýr Camembert,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Kategorie
Bezmasá jídla ›Ingredience
Ingredience
džem brusinkový | 0 ?? | kcal | |
semínka sezamová | 0 ?? | kcal | |
sýr Camembert | 6 ?? | kcal | |
těsto lístkové | 500 2000 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
šunka vepřová dušená | 150 156 | gramů kcal |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto překrojíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme a položíme na plech.

2.
sýr Camembert 6 ks • šunka vepřová dušená 150 gramů • vejce slepičí 1 kus
Na těsto poklademe šunku a celá kolečka sýra. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.

3.
Rozválíme druhou polovinu těsta (na větší velikost než první polovinu těsta) a přikryjeme sýry se šunkou. Jemně přitlačíme, abychom těsto nepřetrhli. Natřeme celý povrch rozšlehaným vajíčkem. Odkrojíme okraje, vytvoříme spirály ...

4.
... a jednotlivé porce jimi oddělíme. Opět potřeme vajíčkem.



Dobrou chuť!