Grilovaný skořicový Camembert

Mimořádně dobrý sýr v orientálním koření. Podáváme s vařenými, krátce opečenými bramborami na másle a čerstvou zeleninou.
recept,fotorecept,sýr Camembert,Bezmasá jídla,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
brambory | 800 736 | gramů kcal | |
koření kurkuma | 1 16 | čajová lžička kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
olej olivový | 40 352 | mililitrů kcal | |
pepř chilli | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
skořice mletá | ½ 7 | čajové lžičky kcal | |
sýr Camembert | 4 ?? | kusy kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
olej olivový 40 mililitrů • skořice mletá ½ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma 1 čajová lžička
Koření rozmícháme v oleji.

2.
sýr Camembert 4 kusy
Každý sýr namočíme do marinády z obou stran a vložíme do misky. Po přípravě všech sýrů zbytek marinády nalijeme na sýry a vložíme na hodinu do chladničky.

3.
brambory 800 gramů • voda • sůl
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka.


5.
Opečené brambory vyjmeme, podle potřeby papírovou utěrkou odstraníme máslo z pánve. Do horké pánve vložíme sýry. Z jedné...

6.
... a druhé strany krátce ogrilujeme. Při obracení sýrů postupujeme opatrně, abychom je neporušili.

7.
Hned servírujeme.

Dobrou chuť!