svetvemne.cz

Grilovaný skořicový Camembert

     

Mimořádně dobrý sýr v orientálním koření. Podáváme s vařenými, krátce opečenými bramborami na másle a čerstvou zeleninou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření koriandr mletý¼čajové lžičky
Brambory800gramů
Koření kurkuma 1čajová lžička
Máslo50gramů
Olej olivový40mililitrů
Pepř chilli¼čajové lžičky
Skořice mletá½čajové lžičky
Sýr camembert4kusy
Sůl
Voda

1. 

olej olivový 40 ml  skořice mletá ½ ČL  pepř chilli ¼ ČL  koření koriandr mletý ¼ ČL  koření kurkuma  1 ČL

Koření rozmícháme v oleji.

2. 

sýr Camembert 4 ks

Každý sýr namočíme do marinády z obou stran a vložíme do misky. Po přípravě všech sýrů zbytek marinády nalijeme na sýry a vložíme na hodinu do chladničky.

3. 

brambory 800 g  voda  sůl

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka.

4. 

máslo 50 g

Na grilovací pánvi rozpustíme máslo a brambory na něm opečeme.

5. 

Opečené brambory vyjmeme, podle potřeby papírovou utěrkou odstraníme máslo z pánve. Do horké pánve vložíme sýry. Z jedné...

6. 

... a druhé strany krátce ogrilujeme. Při obracení sýrů postupujeme opatrně, abychom je neporušili.

7. 

Hned servírujeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit