RECEPTY
Květáková pakora (Gobi Pakora) je jedna z mnoha chutných a křupavých zeleninových pakor oblíbených v Indii. Podává se jako večerní občerstvení s dobrým šálkem čaje. Může být také součástí obědového menu.
Čočkový dál se špenátem (Palak Dal, Dal Palak) je skvělá indická omáčka z drobné čočky a čerstvého špenátu. Je to výborný, sytý a zdravý pokrm. Ačkoliv indickou kuchyni nepreferujete, toto jídlo vám bude zaručeně chutnat, ...
Aloo Baingan masala je oblíbený indický pokrm plný zeleniny a typického koření. Nabízíme jeden ze základních receptů, který má vzhledem k velikosti země, ze které pochází mnoho obměn.
Basmati je dokonalá dlouhozrnná rýže, s nezaměnitelnou oříškovou chutí, která je lehce stravitelná a zcela bezlepková. Má nízký glykemický index a méně kalorií než jiné druhy rýže. Při vaření se vůbec neslepí a nejen proto ...
Jemně pikantní dušené brambory s indickým kořením.
Aloo chole - jeden z indických receptů na brambory s cizrnou. Podávají se jako samostatný pokrm, případně kombinovaný s chutnými zeleninovými kofty, zeleninovými a ovocnými saláty apod.
Tamatar Raita (Rajčatová Raita) je chutný salát s oblibou podávaný téměř ke všem slaným vegetariánským jídlům. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá.
Chutná a nutričně hodnotnější bramborová příloha na orientální způsob.
Besan Lado (ledu) je oblíbený indický dezert vyrobený z cizrnové mouky, ghí (másla) a cukru. Do dezertu se nejčastěji přidávají mandle, pistácie, ale také kokos, či voňavý kardamom.
Chutná a výborná vegetariánská zelenina inspirovaná indickou kuchyní. Můžeme konzumovat s rýží nebo jako samostatný pokrm, zvláště při držení odlehčující diety.
Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.
Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými ...
Chutný vegetariánský oběd či večeře. Podáváme s rýží basmati.
Přílohový, chuťově jemně hořký salát. Recept inspirovaný indickou kuchyní.
Osvěžující meruňkové lassí na horké letní dny. Lassí je tradiční indický nápoj obsahující jogurt, vodu, koření a ovoce. Existuje množství variací tohoto nápoje.
Hovězí guláš na asijský způsob. Výborný tip na chatu, pokud tě již klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (kari) pochází z Indie, ale už si ho velmi oblíbili v Japonsku, Thajsku, i v západním světě.
Chutná cviklová raita (Beetroot Raita, Chukander) je oblíbenou přílohou k pikantním indickým pokrmům. Má jemnou sladko-kyselou chuť a je vhodná i jako samostatné jídlo k dietní večeři.
Recept na pikantní květák s indickým kořením a cizrnou. Jako přílohu můžeme podávat rýži basmati.
Osvěžující nápoj z rozmixovaného manga a jogurtu. Pochází z Indie a je výborný! Podáváme ho chlazený nebo s ledem.

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit