Recept na přípravu velmi univerzálního vývaru z mořské řasy Kombu a vloček z uzeného tuňáka Katsuobushi. Využít se dá například na přípravu miso polévky.
Smažený silně aromatický sýr - tvarůžky, syrečky, či sýr Harzer (přírodní zrající sýr), je fantastickou pochoutkou. V našem receptu jsme použili právě sýr Harzer pro jeho výrazně jemnější chuť a ne až tak pronikavou vůni ...
Recept na přípravu smetanových zapečených těstovin s brokolicí a šunkou. Pro přípravu můžete použít různé druhy krátkých trubkovitých těstovin, např. pipe rigate, penne rigate či rigatoni.
Ghí - přepuštěné, pročištěné máslo tvoří základ indického vaření. Má vynikající vůni a ořechovou chuť. Ghí používají i mnohé kultury mimo Indie. Důkazem toho je, že i naše prababičky máslo tzv. prřepouštěním ...
Sekaná plněná vajíčkem a hráškem. Jako nádivku do sekané je vhodné použít i jinou zeleninu, případně uzeniny. Podáváme teplou s bramborovým pyré nebo čočkou. Studenou s chlebem a kyselou okurkou.
Dušené zelí podáváme k pečené kachně nebo k pečeným vepřovýmu masům. Pokud při jeho přípravě použitý cukr necháme zkaramelizovat, bude mít hotový pokrm podle stupně karamelizace vždy jinou výslednou barvu.
Základní recept na kapustu na smetaně. Podle vlastních preferencí si jej můžete vylepšit přidáním česneku, smažené cibulky, nebo posypat slunečnicovými či sezamovými semínky.
Vynikající oběd nejen pro muže. Ti však tuto pochoutku nejvíce ocení a budou vás vychvalovat až do nebe. :) Příprava je poměrně náročná na vzduch v kuchyni :), zvláště se vyžaduje dostatečné větrání při rozehřívání ...
Chutný, lehký salát bez masa s vynikajícím jogurtovo-sýrovým dresinkem. Salát si můžete jednoduše připravit i ze zbytku pečených brambor, které byly použity jako příloha k jinému pokrmu.
Sladký nákyp, plný vlákniny, bude chutnat zejména dětem. Dospělí, zvláště muži, si ho rádi dají jako zákusek. :) Podáváme s višňovým nebo jiným oblíbeným kompotem.
Tradiční anglický recept na přípravu "Shepherd 's Pie", čili pastýřova koláče. Tento slaný masový koláč se připravuje z mletého jehněčího masa. My jsme použili dostupnější variantu s použitím mletého vepřového masa, ...