Pečená marinovaná žebírka

Labužnická marináda a kvalitní maso je základem pro tuto lahůdku pivařů a grilmistrů.
recept,fotorecept,vepřové žebra ,česnek sušený,sójová omáčka,worcester,Vepřové maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ukuchtil
Počet porcí
2
Hmotnost porce
616 g
Energie porce
2473 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
nízká
Ingredience
Ingredience
kečup | 2 21 | polévkové lžíce kcal | |
majoránka | 1 11 | čajová lžička kcal | |
olej slunečnicový | 1.5 1349 | decilitru kcal | |
sójová omáčka | 2 42 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vepřové žebra | 1 3500 | kilogram kcal | |
worcester | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
česnek sušený | 1 17 | čajová lžička kcal |
Recept
1.
vepřové žebra 1 kilogram • olej slunečnicový 1.5 decilitru • česnek sušený 1 čajová lžička • sůl ½ čajové lžičky • sójová omáčka 2 polévkové lžíce • worcester 2 čajové lžičky • majoránka 1 čajová lžička • kečup 2 polévkové lžíce
Uvedené ingredience smícháme a ve vzniklé marinádě obalíme žebírka. Obalené maso vložíme do igelitového sáčku nebo zabalíme do fólie. Odložíme na 1-2 dny do ledničky.

2.
Marinovaná žebírka uvaříme na páře, podlité vodou a přikryté pokličkou, přibližně hodinu doměkka.

3.
Uvařená žebírka zapečeme v troubě na 200 °C přibližně 20 min.

Dobrou chuť!