Halušky s pivním sýrem
Vynikající oběd nejen pro muže. Ti však tuto pochoutku nejvíce ocení a budou vás vychvalovat až do nebe. :) Příprava je poměrně náročná na vzduch v kuchyni :), zvláště se vyžaduje dostatečné větrání při rozehřívání pivního sýra.
recept,fotorecept,vepřový bůček uzený,pivní sýr,Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 350 | gramů | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
mouka polohrubá | 200 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
pivní sýr | 180 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy | |
vepřový bůček uzený | 500 | gramů | |
voda | 400 | mililitrů | |
voda | - |
Recept
1.
mouka hladká 400 gramů • mouka polohrubá 200 gramů • voda 400 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • sůl ½ čajové lžičky
Obě mouky smícháme s vodou, vajíčky, solí a vypracujeme řidší těsto.
2.
Z těsta naházíme, nebo protlačíme do slané vařící vody halušky. Halušky 10 minut povaříme, ...
3.
... pak scedíme a rychle propláchneme studenou vodou. Halušky vložíme do mísy, promícháme s olejem (vepřovým sádlem), uzavřeme a udržujeme v teple (nejlépe je zabalit mísu s haluškami do peřin).
4.
cibule 350 gramů • olej slunečnicový 50 mililitrů
Cibuli očistíme, najemno nakrájíme a osmahneme do zlatova na oleji.
6.
... pokrájíme na plátky, ...
7.
... ty na proužky a přidáme je k cibuli. Osmažíme.
9.
Obsah pánve zamícháme s haluškami ...
Dobrou chuť!