RECEPTY

Halušky s pivním sýrem

Halušky s pivním sýrem

Vynikající oběd nejen pro muže. Ti však tuto pochoutku nejvíce ocení a budou vás vychvalovat až do nebe. :) Příprava je poměrně náročná na vzduch v kuchyni :), zvláště se vyžaduje dostatečné větrání při rozehřívání pivního sýra.

recept,fotorecept,vepřový bůček uzený,pivní sýr,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule350gramů
mouka hladká400gramů
mouka polohrubá200gramů
olej slunečnicový-
olej slunečnicový50mililitrů
pivní sýr180gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)-
sůl½čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí2kusy
vepřový bůček uzený500gramů
voda400mililitrů
voda-

 

Recept

1. 

mouka hladká 400 gramů  mouka polohrubá 200 gramů  voda 400 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy  sůl ½ čajové lžičky

Obě mouky smícháme s vodou, vajíčky, solí a vypracujeme řidší těsto.

2. 

voda  sůl

Z těsta naházíme, nebo protlačíme do slané vařící vody halušky. Halušky 10 minut povaříme, ...

3. 

olej slunečnicový

... pak scedíme a rychle propláchneme studenou vodou. Halušky vložíme do mísy, promícháme s olejem (vepřovým sádlem), uzavřeme a udržujeme v teple (nejlépe je zabalit mísu s haluškami do peřin).

4. 

cibule 350 gramů  olej slunečnicový 50 mililitrů

Cibuli očistíme, najemno nakrájíme a osmahneme do zlatova na oleji.

5. 

vepřový bůček uzený 500 gramů

Slaninu (uzený vepřový bůček) ...

6. 

... pokrájíme na plátky, ...

7. 

... ty na proužky a přidáme je k cibuli. Osmažíme.

8. 

pivní sýr 180 gramů

Přimícháme pokrájený sýr a mícháme do rozpuštění.

9. 

Obsah pánve zamícháme s haluškami ...

10. 

smetana kyselá (14-18% tuku)

... a můžeme podávat. Podle chuti přidáme smetanu.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit