svetvemne.cz

Papriková pasta gulášová - pikantní v receptech

 
Maďarský guláš

Skvělý recept na originál maďarský guláš. Guláš se skládá výhradně z masa, cibule, papriky a rajčat. Je velmi chutný, a i když se ničím nezahustí, je dostatečně hustý. Tradičně se podává s haluškami, nic vám však nebrání dát si k němu knedlík.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrů vynikajícího masového guláše připraveného v 16 litrovém kotlíku na hořícím borovém dřevě. Počet porcí je přímo úměrný hladu a potřebě "přidat si nášup" všech zúčastněných kuchařů a pomocníků.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

4 h.

Obtížnost

střední

Vepřová polévka

Jednoduchá gulášová polévka z vepřového masa a brambor.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Květák v mandžuské omáčce

Recept na vynikající indicko-čínské jídlo z květáku, v jemně pikantní omáčce (Gobi manchurian). Chutná velmi i dětem. Pokud vaříte jen pro dospěláky, neváhejte zařadit mezi koření více pikantní pasty nebo pálivé papričky.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Guláš s pivem

Hustý guláš z hovězího a vepřového masa s chutí piva.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Hovězí guláš s bramborami

Klasický hustý guláš, který nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Nezapomeňte ho zapít, dobrým chlazeným pivem!

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Kotlíkový guláš bez kotlíku

Guláš ze sporáku na velkou rodinnou oslavu.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Pikantní škvarkové pagáčky

Oblíbené pagáčky s ostrou chutí, vhodné na každou párty.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Kotlíkový guláš z mangalici

Vepřový guláš z kvalitního masa mangalici. Maso z mangalici se pro nižší obsah cholesterolu považuje za mnohem zdravější, než běžné vepřové maso z prasete.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

střední

Rybí zeleninová polévka

Hustá polévka ze zeleniny a rybího filé. Na polévku doporučujeme použít filé, které obsahuje 100 % masa a není ničím konzervované. Nejvhodnější je filé z ryb, které jsou přímo po ulovení zpracovány a zamrazeny. Samozřejmě, že na polévku můžete použít i jakoukoliv mrazenou nebo čerstvou rybu. Avšak její konzumace je těžší, protože je třeba kontrolovat při pojídání kostičky.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

vysoká

Plněný pikantní hermelín v oleji

Oblíbený nakládaný sýr s bílou plísní na povrchu plněný pikantní nádivkou a cibulí.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit