Smažené telecí řízky

Vídeňské řízky patří mezi nejchutnější řízky kuchařského umění. Klasický vídeňský řízek má váhu 250 g, je rozklepaný natenko, obalený v trojobalu a smažený na másle. Nabízíme naše, i když menší, řízky. Chutnají stejně dobře, jako ty rakouské. :)
recept,fotorecept,telecí plec,Telecí maso
Telecí maso
Kategorie
Telecí maso ›Ingredience
Ingredience
brambory | 800 736 | gramů kcal | |
citron | 0 ?? | kcal | |
mouka hladká | 2.5 44 | čajové lžičky kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej řepkový | 0 ?? | kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
strouhanka | 0 ?? | kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
telecí plec | 600 ?? | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
telecí plec 600 gramů • sůl
4 plátky telecího masa naklepeme co nejtenčeji (asi 5 mm). Okraje masa jemně nakrojíme, aby se nám při přípravě nezkroutilo. Řízky osolíme...

2.
mouka hladká 2.5 čajové lžičky • vejce slepičí 2 kusy • sůl ¼ čajové lžičky
... a obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve v mouce, pak ve vajíčku rozšlehaném s troškou soli...


4.
Do pánve nalijeme olej, přidáme kousek másla a zahřejeme. Z připraveného oleje si asi dvě lžíce odebereme na polití brambor.

5.
Do horkého oleje vložíme řízek, tak aby byl celý ponořený. Asi 6 minut smažíme, ...

6.
... obrátíme a dosmažíme 3 minuty z druhé strany.

7.
brambory 800 gramů • voda • sůl • petrželová nať
Malé brambory oloupeme a v celku uvaříme ve slané vodě. Scedíme a polijeme rozpuštěným máslem s olejem. Posypeme čerstvou nasekanou petrželkou.


Dobrou chuť!