svetvemne.cz

Smažené telecí řízky

    

Vídeňské řízky patří mezi nejchutnější řízky kuchařského umění. Klasický vídeňský řízek má váhu 250 g, je rozklepaný natenko, obalený v trojobalu a smažený na másle. Nabízíme naše, i když menší, řízky. Chutnají stejně dobře, jako ty rakouské. :)

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
brambory800gramů
citron-
mouka hladká2.5čajové lžičky
máslo-
olej řepkový-
petrželová nať-
strouhanka-
sůl¼čajové lžičky
sůl0
telecí plec600gramů
vejce slepičí2kusy
voda-

1. 

telecí plec 600 gramů  sůl

4 plátky telecího masa naklepeme co nejtenčeji (asi 5 mm). Okraje masa jemně nakrojíme, aby se nám při přípravě nezkroutilo. Řízky osolíme...

2. 

mouka hladká 2.5 čajové lžičky  vejce slepičí 2 kusy  sůl ¼ čajové lžičky

... a obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve v mouce, pak ve vajíčku rozšlehaném s troškou soli...

3. 

strouhanka

... a nakonec ve strouhance. Strouhanku jemně na maso přimáčkneme.

4. 

olej řepkový  máslo

Do pánve nalijeme olej, přidáme kousek másla a zahřejeme. Z připraveného oleje si asi dvě lžíce odebereme na polití brambor.

5. 

Do horkého oleje vložíme řízek, tak aby byl celý ponořený. Asi 6 minut smažíme, ...

6. 

... obrátíme a dosmažíme 3 minuty z druhé strany.

7. 

brambory 800 gramů  voda  sůl  petrželová nať

Malé brambory oloupeme a v celku uvaříme ve slané vodě. Scedíme a polijeme rozpuštěným máslem s olejem. Posypeme čerstvou nasekanou petrželkou.

8. 

citron

Podáváme s bramborami a plátkem citronu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit