Slané koláčky z cereálního listového těsta
Křupavé koláče plněné šunkou a bramborovo-sýrovou nádivkou.
recept,fotorecept,sýr Ementál,těsto listové cereální,Slané koláče
Slané koláče
Kategorie
Slané koláče
Ingredience
Ingredience
brambory | 200 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 15 | gramů | |
semínka sezamová | - | ||
sýr Ementál | 150 | gramů | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
těsto listové cereální | 400 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
šunka vepřová dušená | 100 | gramů |
Recept
3.
... a brambory.
4.
petrželová nať 15 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • sůl ¼ čajové lžičky
Přidáme nasekanou petrželku, pepř, sůl a vypracujeme tužší nádivku.
5.
těsto listové cereální 400 gramů
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost 34 x 46 cm. Rozkrájíme na 8 obdélníků.
6.
šunka vepřová dušená 100 gramů
Na 3/4 každého obdélníka položíme plátek šunky. Těsto částečně, podle přiložené fotky, nakrojíme.
7.
vejce slepičí 1 kus
Na šunku rozdělíme a vytvarujeme nádivku. Okraje obdélníků potřeme rozšlehaným vejcem.
8.
Část těsta bez náplně přendáme na těsto s nádivkou. Okraje lehce přitlačíme.
9.
Koláče přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbylým vajíčkem, posypeme semínky a trochou soli.
10.
Pečeme 20 min. při teplotě 200 °C.
11.
Podáváme teplé, tehdy chutnají nejlépe.
Dobrou chuť!