RECEPTY

Slané koláčky z cereálního listového těsta

Slané koláčky z cereálního listového těsta

Křupavé koláče plněné šunkou a bramborovo-sýrovou nádivkou.

recept,fotorecept,sýr Ementál,těsto listové cereální,Slané koláče

Slané koláče

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Slané koláče  

 

Ingredience

Ingredience

brambory200gramů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
petrželová nať15gramů
semínka sezamová-
sýr Ementál150gramů
sůl¼čajové lžičky
sůl-
těsto listové cereální400gramů
vejce slepičí1kus
šunka vepřová dušená100gramů

 

Recept

1. 

brambory 200 gramů

Brambory umyjeme a uvaříme téměř do měkka. Zchladíme a oloupeme.

2. 

sýr Ementál 150 gramů

Do mísy nastrouháme sýr...

3. 

... a brambory.

4. 

petrželová nať 15 gramů  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  sůl ¼ čajové lžičky

Přidáme nasekanou petrželku, pepř, sůl a vypracujeme tužší nádivku.

5. 

těsto listové cereální 400 gramů

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost 34 x 46 cm. Rozkrájíme na 8 obdélníků.

6. 

šunka vepřová dušená 100 gramů

Na 3/4 každého obdélníka položíme plátek šunky. Těsto částečně, podle přiložené fotky, nakrojíme.

7. 

vejce slepičí 1 kus

Na šunku rozdělíme a vytvarujeme nádivku. Okraje obdélníků potřeme rozšlehaným vejcem.

8. 

Část těsta bez náplně přendáme na těsto s nádivkou. Okraje lehce přitlačíme.

9. 

semínka sezamová  sůl

Koláče přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbylým vajíčkem, posypeme semínky a trochou soli.

10. 

Pečeme 20 min. při teplotě 200 °C.

11. 

Podáváme teplé, tehdy chutnají nejlépe.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit