svetvemne.cz

Slaný sýrový koláč s pórkem

    

Výborný slaný koláč, který můžeme podávat jako hlavní jídlo spolu s dobrou fazolovou polévkou nebo rozkrájený na menší porce jako chuťovku pro hosty.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
balkánský sýr200gramů
cukr krystalový¼čajové lžičky
droždí čerstvé25gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%200mililitrů
mouka hladká300gramů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
pórek120gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)300gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí5

1. 

mouka hladká 300 gramů  droždí čerstvé 25 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  vejce slepičí 1 kus  sůl ½ čajové lžičky  cukr krystalový ¼ čajové lžičky

Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí a přilijeme vlažné mléko. Přidáme vejce, sůl a cukr.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme 30 minut zakryté vykynout.

3. 

balkánský sýr 200 gramů

Sýr nahrubo nastrouháme.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 300 gramů  vejce slepičí 4 kusy

Přidáme smetanu a vejce. Rozmícháme.

5. 

pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Osolíme a opepříme.

6. 

pórek 120 gramů

Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Kolečka rozebereme.

7. 

Těsto rozválíme na papíru na pečení a vložíme do plechu (42x32 cm).

8. 

Zalijeme sýrovým nálevem a navrch rozložíme pórek.

9. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

10. 

Vychladnutý koláč nakrájíme nebo rozstříháme nůžkami na pizzu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit