Slaný sýrový koláč s pórkem
Výborný slaný koláč, který můžeme podávat jako hlavní jídlo spolu s dobrou fazolovou polévkou nebo rozkrájený na menší porce jako chuťovku pro hosty.
recept,fotorecept,balkánský sýr,pórek,Slané koláče,Slané chuťovky,Sezónní recepty
Slané koláče
Ingredience
Ingredience
balkánský sýr | 200 | gramů | |
cukr krystalový | ¼ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 25 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
pórek | 120 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 300 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 5 |
Recept
1.
mouka hladká 300 gramů • droždí čerstvé 25 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sůl ½ čajové lžičky • cukr krystalový ¼ čajové lžičky
Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí a přilijeme vlažné mléko. Přidáme vejce, sůl a cukr.
2.
Vypracujeme těsto a necháme 30 minut zakryté vykynout.
4.
smetana kyselá (14-18% tuku) 300 gramů • vejce slepičí 4 kusy
Přidáme smetanu a vejce. Rozmícháme.
7.
Těsto rozválíme na papíru na pečení a vložíme do plechu (42x32 cm).
8.
Zalijeme sýrovým nálevem a navrch rozložíme pórek.
9.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
10.
Vychladnutý koláč nakrájíme nebo rozstříháme nůžkami na pizzu.
Dobrou chuť!