RECEPTY

Slaný sýrový koláč s pórkem

Slaný sýrový koláč s pórkem

Výborný slaný koláč, který můžeme podávat jako hlavní jídlo spolu s dobrou fazolovou polévkou nebo rozkrájený na menší porce jako chuťovku pro hosty.

recept,fotorecept,balkánský sýr,pórek,Slané koláče,Slané chuťovky,Sezónní recepty

Slané koláče

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

balkánský sýr200gramů
cukr krystalový¼čajové lžičky
droždí čerstvé25gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%200mililitrů
mouka hladká300gramů
pepř černý mletý¼čajové lžičky
pórek120gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)300gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí5

 

Recept

1. 

mouka hladká 300 gramů  droždí čerstvé 25 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  vejce slepičí 1 kus  sůl ½ čajové lžičky  cukr krystalový ¼ čajové lžičky

Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí a přilijeme vlažné mléko. Přidáme vejce, sůl a cukr.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme 30 minut zakryté vykynout.

3. 

balkánský sýr 200 gramů

Sýr nahrubo nastrouháme.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 300 gramů  vejce slepičí 4 kusy

Přidáme smetanu a vejce. Rozmícháme.

5. 

pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Osolíme a opepříme.

6. 

pórek 120 gramů

Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Kolečka rozebereme.

7. 

Těsto rozválíme na papíru na pečení a vložíme do plechu (42x32 cm).

8. 

Zalijeme sýrovým nálevem a navrch rozložíme pórek.

9. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

10. 

Vychladnutý koláč nakrájíme nebo rozstříháme nůžkami na pizzu.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit