svetvemne.cz

Slaný sýrový koláč s pórkem

     

Výborný slaný koláč, který můžeme podávat jako hlavní jídlo spolu s dobrou fazolovou polévkou nebo rozkrájený na menší porce jako chuťovku pro hosty.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Balkánský sýr200gramů
Cukr krystalový¼čajové lžičky
Droždí čerstvé25gramů
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%200mililitrů
Mouka hladká300gramů
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Pórek120gramů
Smetana kyselá (14-18% tuku)300gramů
Sůl1čajová lžička
Vejce slepičí5ks

1. 

mouka hladká 300 g  droždí čerstvé 25 g  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 ml  vejce slepičí 1 ks  sůl ½ ČL  cukr krystalový ¼ ČL

Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí a přilijeme vlažné mléko. Přidáme vejce, sůl a cukr.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme 30 minut zakryté vykynout.

3. 

balkánský sýr 200 g

Sýr nahrubo nastrouháme.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 300 g  vejce slepičí 4 ks

Přidáme smetanu a vejce. Rozmícháme.

5. 

pepř černý mletý ¼ ČL  sůl ½ ČL

Osolíme a opepříme.

6. 

pórek 120 g

Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Kolečka rozebereme.

7. 

Těsto rozválíme na papíru na pečení a vložíme do plechu (42x32 cm).

8. 

Zalijeme sýrovým nálevem a navrch rozložíme pórek.

9. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

10. 

Vychladnutý koláč nakrájíme nebo rozstříháme nůžkami na pizzu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit