Slaný sýrový koláč s pórkem

Výborný slaný koláč, který můžeme podávat jako hlavní jídlo spolu s dobrou fazolovou polévkou nebo rozkrájený na menší porce jako chuťovku pro hosty.
recept,fotorecept,balkánský sýr,pórek,Slané koláče,Slané chuťovky
Slané koláče
Ukuchtil
Počet porcí
12
Hmotnost porce
120 g
Energie porce
225 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
balkánský sýr | 200 520 | gramů kcal | |
cukr krystalový | ¼ 6 | čajové lžičky kcal | |
droždí čerstvé | 25 26 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 128 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 300 1041 | gramů kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
pórek | 120 56 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 300 480 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 5 440 | kcal |
Recept
1.
mouka hladká 300 gramů • droždí čerstvé 25 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sůl ½ čajové lžičky • cukr krystalový ¼ čajové lžičky
Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí a přilijeme vlažné mléko. Přidáme vejce, sůl a cukr.

2.
Vypracujeme těsto a necháme 30 minut zakryté vykynout.


4.
smetana kyselá (14-18% tuku) 300 gramů • vejce slepičí 4 kusy
Přidáme smetanu a vejce. Rozmícháme.



7.
Těsto rozválíme na papíru na pečení a vložíme do plechu (42x32 cm).

8.
Zalijeme sýrovým nálevem a navrch rozložíme pórek.

9.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

10.
Vychladnutý koláč nakrájíme nebo rozstříháme nůžkami na pizzu.

Dobrou chuť!