Malinový mřížovník
Svěží koláček.
recept,fotorecept,maliny,povidla dle vlastního výběru,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | - | ||
cukr moučkový | 80 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
maliny | 350 | gramů | |
mouka polohrubá | 200 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
povidla dle vlastního výběru | 150 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 1 | polévková lžíce | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mouka polohrubá 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • máslo 80 gramů • vejce slepičí 1 kus • cukr moučkový 80 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 1 polévková lžíce
Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme máslo, vejce, cukr a zakysanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto.
2.
povidla dle vlastního výběru 150 gramů
Menší plech (32 x 22 cm) vyložíme papírem na pečení. Asi 2/3 těsta rozválíme na pomoučeném válu a přeložíme ho na plech. Těsto můžeme rozválet na potřebnou velikost i na papíře na pečení, který z plechu vyjmeme a pak, i s těstem, ho zpět vložíme. Těsto potřeme přiměřeným množstvím řídkých povidel.
4.
Ze zbylého těsta uděláme na koláči mřížky.
5.
Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut při teplotě asi 180 °C. Hotový koláč můžeme posypat prosátým moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!