Malinový mřížovník

Svěží koláček.
recept,fotorecept,maliny,povidla dle vlastního výběru,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr moučkový | 80 311 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 4 | čajová lžička kcal | |
maliny | 350 193 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 200 712 | gramů kcal | |
máslo | 80 588 | gramů kcal | |
povidla dle vlastního výběru | 150 300 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 1 24 | polévková lžíce kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mouka polohrubá 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • máslo 80 gramů • vejce slepičí 1 kus • cukr moučkový 80 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 1 polévková lžíce
Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme máslo, vejce, cukr a zakysanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto.

2.
povidla dle vlastního výběru 150 gramů
Menší plech (32 x 22 cm) vyložíme papírem na pečení. Asi 2/3 těsta rozválíme na pomoučeném válu a přeložíme ho na plech. Těsto můžeme rozválet na potřebnou velikost i na papíře na pečení, který z plechu vyjmeme a pak, i s těstem, ho zpět vložíme. Těsto potřeme přiměřeným množstvím řídkých povidel.


4.
Ze zbylého těsta uděláme na koláči mřížky.

5.
Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut při teplotě asi 180 °C. Hotový koláč můžeme posypat prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!