Kroupová polévka se zeleninou

Hustá zimní polévka, která zahřeje a zasytí. Kdo nemůže být bez masa, klidně ať si do ní přidá nakrájenou opečenou klobásku :)
recept,fotorecept,kroupy ječné,Zeleninové polévky
Zeleninové polévky
Kategorie
Zeleninové polévky ›Ingredience
Ingredience
brambory | 180 166 | gramů kcal | |
celer | 60 30 | gramů kcal | |
cibule | 80 36 | gramů kcal | |
kroupy ječné | 80 280 | gramů kcal | |
mouka hladká | 15 53 | gramů kcal | |
mrkev | 120 54 | gramů kcal | |
máslo | 40 294 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 1 135 | polévková lžíce kcal | |
pepř černý mletý | 1 17 | čajová lžička kcal | |
petržel | 60 38 | gramů kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 1.5 0 | litru kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal |
Recept
1.
brambory 180 gramů • mrkev 120 gramů • petržel 60 gramů • celer 60 gramů • česnek 3 stroužky
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky.

2.
máslo 40 gramů • pepř černý mletý 1 čajová lžička
V hrnci rozpustíme máslo, opečeme na něm česnek a chvíli prohřejeme koření.



5.
Přidáme je k zelenině...


7.
olej slunečnicový 1 polévková lžíce • cibule 80 gramů • mouka hladká 15 gramů
Cibuli očistíme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na troše oleje. Přidáme mouku, osmažíme...


9.
Jíšku přilijeme do polévky a převaříme.


Dobrou chuť!