RECEPTY

Cheesecake z ricotty

Cheesecake z ricotty

Vynikající jemný sýrový koláč z italské ricotty. Chuťově doladěný vanilkou a pomerančovou kůrou s polevou z lesního ovoce a višní.

recept,fotorecept,sýr Ricotta,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce )300gramů
cukr krystalový50gramů
cukr moučkový150gramů
pomerančová kůra1čajová lžička
pudink vanilkový20gramů
sýr Ricotta750gramů
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí3kusy
škrob bramborový1čajová lžička

 

Recept

1. 

těsto lístkové 275 gramů

Do rozváleného listového těsta otiskneme obvod pečicí formy a podle rýhy vyřízneme kruh. Zbytek nařežeme na 5 centimetrů široké pásy.

2. 

Kruh z listového těsta vložíme na dno formy a z pásů vytvarujeme obvod.

3. 

vejce slepičí 3 kusy  cukr moučkový 150 gramů  sýr Ricotta 750 gramů  pudink vanilkový 20 gramů

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.

4. 

pomerančová kůra 1 čajová lžička

Přimícháme nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče.

5. 

Sýrový krém vlijeme do formy a okraje těsta vtlačíme do roviny s hladinou krému.

6. 

Pečeme 60 min. při teplotě 150 °C.

7. 

zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ) 300 gramů  cukr krystalový 50 gramů  škrob bramborový 1 čajová lžička

Ovoce s cukrem rozvaříme na mírném ohřevu za občasného promíchání. Zahustíme s trochou škrobu.

8. 

Trochu vychladlé ovoce rozmixujeme ponorným mixérem.

9. 

Ovocnou polevu nalijeme na vrch upečeného vychladlého koláče a uložíme do chladničky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie