Cheesecake z ricotty

Vynikající jemný sýrový koláč z italské ricotty. Chuťově doladěný vanilkou a pomerančovou kůrou s polevou z lesního ovoce a višní.
recept,fotorecept,sýr Ricotta,Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
10
Hmotnost porce
172 g
Energie porce
366 kcal
Čas přípravy
1 h. 20 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Zákusky ›Ingredience
Ingredience
zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ) | 300 120 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 150 582 | gramů kcal | |
pomerančová kůra | 1 5 | čajová lžička kcal | |
pudink vanilkový | 20 71 | gramů kcal | |
sýr Ricotta | 750 1305 | gramů kcal | |
těsto lístkové | 275 1100 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
škrob bramborový | 1 4 | čajová lžička kcal |
Recept
1.
těsto lístkové 275 gramů
Do rozváleného listového těsta otiskneme obvod pečicí formy a podle rýhy vyřízneme kruh. Zbytek nařežeme na 5 centimetrů široké pásy.

2.
Kruh z listového těsta vložíme na dno formy a z pásů vytvarujeme obvod.

3.
vejce slepičí 3 kusy • cukr moučkový 150 gramů • sýr Ricotta 750 gramů • pudink vanilkový 20 gramů
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.


5.
Sýrový krém vlijeme do formy a okraje těsta vtlačíme do roviny s hladinou krému.

6.
Pečeme 60 min. při teplotě 150 °C.

7.
zahradní a lesní ovoce ( směs drobného ovoce ) 300 gramů • cukr krystalový 50 gramů • škrob bramborový 1 čajová lžička
Ovoce s cukrem rozvaříme na mírném ohřevu za občasného promíchání. Zahustíme s trochou škrobu.

8.
Trochu vychladlé ovoce rozmixujeme ponorným mixérem.

9.
Ovocnou polevu nalijeme na vrch upečeného vychladlého koláče a uložíme do chladničky.

Dobrou chuť!