RECEPTY

Ricottový zákusek s višněmi

Ricottový zákusek s višněmi

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Jemný po ricottě a osvěžující po višních, na křupavém listovém těstě - takový je tvůrčí výsledek našeho jedinečného receptu na famózní dezert.

recept,fotorecept,sýr Ricotta,višně,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Hmotnost porce

174 g

Energie porce

360 kcal

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

kardamon mletý

½

10

čajové lžičky

kcal

cukr krystalový

7

423

polévkových lžic

kcal

strouhanka

2

112

polévkové lžíce

kcal

sýr Ricotta

500

870

gramů

kcal

těsto lístkové

275

1100

gramů

kcal

vejce slepičí

2

176

kusy

kcal

višně

350

175

gramů

kcal

škrob bramborový

3

12

čajové lžičky

kcal

 

Recept

1. 

vejce slepičí 2 kusy  cukr krystalový 5 polévkových lžic  kardamon mletý ½ čajové lžičky  škrob bramborový 3 čajové lžičky  sýr Ricotta 500 gramů

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a...

2. 

višně 350 gramů

Višně umyjeme a vypeckujeme.

Višně umyjeme a vypeckujeme....

3. 

těsto lístkové 275 gramů

Hluboký plech vyložíme pečicím papírem a ten přikryjeme rovnoměrně rozváleným listovým těstem.

Hluboký plech vyložíme pečicím papírem a ten...

4. 

Na listové těsto vylijeme krém a posypeme ho připravenými višněmi.

Na listové těsto vylijeme krém a posypeme ho...

5. 

strouhanka 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Povrch rovnoměrně posypeme strouhankou a cukrem.

Povrch rovnoměrně posypeme strouhankou a cukrem....

6. 

Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C....

7. 

Podáváme nakrájené zatepla.

Podáváme nakrájené zatepla....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit