Ricottový zákusek s višněmi

Jemný po ricottě a osvěžující po višních, na křupavém listovém těstě - takový je tvůrčí výsledek našeho jedinečného receptu na famózní dezert.
recept,fotorecept,sýr Ricotta,višně,Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
8
Hmotnost porce
174 g
Energie porce
360 kcal
Čas přípravy
1 h. 20 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | ½ 10 | čajové lžičky kcal | |
cukr krystalový | 7 423 | polévkových lžic kcal | |
strouhanka | 2 112 | polévkové lžíce kcal | |
sýr Ricotta | 500 870 | gramů kcal | |
těsto lístkové | 275 1100 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
višně | 350 175 | gramů kcal | |
škrob bramborový | 3 12 | čajové lžičky kcal |
Recept
1.
vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový 5 polévkových lžic • kardamon mletý ½ čajové lžičky • škrob bramborový 3 čajové lžičky • sýr Ricotta 500 gramů
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.


3.
těsto lístkové 275 gramů
Hluboký plech vyložíme pečicím papírem a ten přikryjeme rovnoměrně rozváleným listovým těstem.

4.
Na listové těsto vylijeme krém a posypeme ho připravenými višněmi.

5.
strouhanka 2 polévkové lžíce • cukr krystalový 2 polévkové lžíce
Povrch rovnoměrně posypeme strouhankou a cukrem.

6.
Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.

7.
Podáváme nakrájené zatepla.

Dobrou chuť!