svetvemne.cz

Ricottový zákusek s višněmi

    

Jemný po ricottě a osvěžující po višních, na křupavém listovém těstě - takový je tvůrčí výsledek našeho jedinečného receptu na famózní dezert.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
kardamon mletý½čajové lžičky
cukr krystalový7polévkových lžic
strouhanka2polévkové lžíce
sýr Ricotta500gramů
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí2kusy
višně350gramů
škrob bramborový3čajové lžičky

1. 

vejce slepičí 2 kusy  cukr krystalový 5 polévkových lžic  kardamon mletý ½ čajové lžičky  škrob bramborový 3 čajové lžičky  sýr Ricotta 500 gramů

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.

2. 

višně 350 gramů

Višně umyjeme a vypeckujeme.

3. 

těsto lístkové 275 gramů

Hluboký plech vyložíme pečicím papírem a ten přikryjeme rovnoměrně rozváleným listovým těstem.

4. 

Na listové těsto vylijeme krém a posypeme ho připravenými višněmi.

5. 

strouhanka 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 2 polévkové lžíce

Povrch rovnoměrně posypeme strouhankou a cukrem.

6. 

Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.

7. 

Podáváme nakrájené zatepla.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit