svetvemne.cz

Tilapie v parmezánu

    

Chutné rybí filety obalené v kořeněném strouhaném parmezánu.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
citronová kůra1čajová lžička
paprika červená mletá1čajová lžička
pepř černý mletý½čajové lžičky
petrželová nať-
sýr Parmezán120gramů
sůl-
tilapie - filety1kilogram

1. 

tilapie - filety 1 kilogram  sůl

Čerstvé filety tilapie omyjeme, zmrazené necháme nejprve rozmrazit a také omyjeme. Dobře osušíme. Jemně osolíme z obou stran.

2. 

sýr Parmezán 120 gramů  citronová kůra 1 čajová lžička

Sýr nastrouháme najemno a přidáme k němu nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu.

3. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Přimícháme koření.

4. 

Filety postupně potřeme z obou stran olejem...

5. 

... a obalíme je v připraveném sýru.

6. 

petrželová nať

Dáme na plech vyložený alobalem a posypeme podle chuti nasekanou petrželkou. Pečeme v rozehřáté troubě 10-15 minut při teplotě 200 °C,

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit