RECEPTY

Smažená bedla v těstíčku

Smažená bedla v těstíčku

Chutný oběd či večeře z lesa. Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši, bramborový salát, nebo jen čerstvý chléb.

recept,fotorecept,bedla,Bezmasá jídla,,Sezónní recepty

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bedla8
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%250mililitrů
mouka hladká150gramů
olej fritovací-
sůl-
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

bedla 8 ks

Nasbírané bedly očistíme a odřízneme z nich nožičky.

2. 

mouka hladká 150 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů  vejce slepičí 1 kus  sůl

Z mouky, mléka, vajíčka a soli si připravíme přiměřeně řídké těstíčko. Pokud je husté přidáme ještě trochu mléka, pokud je řídké přidáme více mouky. Do těstíčka postupně namáčíme klobouky bedel ...

3. 

olej fritovací

... a vložíme je do rozpáleného oleje. Krátce osmažíme ...

4. 

... bedly otočíme a osmažíme z druhé strany.

5. 

Bedly z oleje vyndáme, necháme okapat na kuchyňské papírové utěrce a mírně vychlazené podáváme.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit