Smažená bedla v těstíčku
Chutný oběd či večeře z lesa. Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši, bramborový salát, nebo jen čerstvý chléb.
recept,fotorecept,bedla,Bezmasá jídla,,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
bedla | 8 | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 150 | gramů | |
olej fritovací | - | ||
sůl | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
2.
mouka hladká 150 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sůl
Z mouky, mléka, vajíčka a soli si připravíme přiměřeně řídké těstíčko. Pokud je husté přidáme ještě trochu mléka, pokud je řídké přidáme více mouky. Do těstíčka postupně namáčíme klobouky bedel ...
4.
... bedly otočíme a osmažíme z druhé strany.
5.
Bedly z oleje vyndáme, necháme okapat na kuchyňské papírové utěrce a mírně vychlazené podáváme.
Dobrou chuť!