svetvemne.cz

Smažená bedla v těstíčku

     

Chutný oběd či večeře z lesa. Jako přílohu můžeme podávat bramborovou kaši, bramborový salát, nebo jen čerstvý chléb.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

bedla 8 ks

Nasbírané bedly očistíme a odřízneme z nich nožičky.

2. 

mouka hladká 150 g  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 ml  vejce slepičí 1 ks  sůl

Z mouky, mléka, vajíčka a soli si připravíme přiměřeně řídké těstíčko. Pokud je husté přidáme ještě trochu mléka, pokud je řídké přidáme více mouky. Do těstíčka postupně namáčíme klobouky bedel ...

3. 

olej fritovací

... a vložíme je do rozpáleného oleje. Krátce osmažíme ...

4. 

... bedly otočíme a osmažíme z druhé strany.

5. 

Bedly z oleje vyndáme, necháme okapat na kuchyňské papírové utěrce a mírně vychlazené podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit