svetvemne.cz

Sladké brambory s parmazánem

     

Recept na zapečené batáty s bylinkami, olejem a strouhaným sýrem. Výborná příloha, jejíž příprava neunaví a rozvoní celou kuchyň.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Bazalka sušená1čajová lžička
Brambory sladké 2kusy
Olej řepkový2polévkové lžíce
Oregano1čajová lžička
Pepř černý mletý
Sýr parmezán50gramů
Sůl

1. 

brambory sladké  2 ks

Batáty oloupeme a nakrájíme na hrubší hranolky.

2. 

olej řepkový 2 PL  sůl  pepř černý mletý  oregano 1 ČL  bazalka sušená 1 ČL

Hranolky ochutíme a obalíme v oleji.

3. 

Hranolky poklademe na plech vyložený papírem na pečení s malými rozestupy.

4. 

Pečeme 22 min. při teplotě 220 °C.

5. 

sýr Parmezán 50 g

Horké hranolky hned po upečení posypeme nastrouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit