Plněná kachna

Výborná pečená kachna s chutnou šťavnatou nádivkou z kachních jater.
recept,fotorecept,rohlík bílý,kachní játra,Kachní maso,
Kachní maso
Kategorie
Kachní maso ›Ingredience
Ingredience
Dušené medové zelí recept | 0 ?? | kcal | |
kachna | 2 5640 | kilogramy kcal | |
kachní játra | 500 2016 | gramů kcal | |
mléko | 60 29 | mililitrů kcal | |
petrželová nať | 30 14 | gramů kcal | |
rohlík bílý | 300 861 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl | 3 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 150 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
Mraženou kachnu necháme přes den rozmrazit v ledničce. Rozmraženou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i z venku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním. Čerstvě upečený je nejchutnější.

2. Nádivka
rohlík bílý 300 gramů • kachní játra 500 gramů • mléko 60 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • sůl 1.5 čajové lžičky • petrželová nať 30 gramů
Rohlíky nakrájíme. Kachní játra omyjeme, podle potřeby odblaníme, nakrájíme a přidáme k rohlíkům. Přilejeme mléko, přidáme vejce, sůl a nasekanou petrželku. Dobře rukou rozmícháme.


4.
voda 150 mililitrů
Nádivku v kachně uzavřeme kuchyňskou jehlicí. Kachnu vložíme do pekáče, podlejeme vodou, zakryjeme a hodinu pečeme při teplotě 180 °C. Potom kachnu obrátíme a další hodinu pečeme v uzavřeném pekáči. Kachna by měla být při pečení téměř ponořena ve výpeku.

5.
Kachnu odkryjeme, částečně slijeme výpek, zvýšíme teplotu na 200 °C a z každé strany do červena upečeme.

6.
Upečenou kachnu vyndáme z pekáče a nůžkami na drůbež rozstříhneme. Nádivku vyndáme ...

7.
... a nakrájíme.

8.
Naporcujeme kachnu a můžeme podávat. Velmi chutná je s dušeným medovým zelím.

Dobrou chuť!