svetvemne.cz

Plněná kachna

     

Výborná pečená kachna s chutnou šťavnatou nádivkou z kachních jater.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Kachna2kilogramy
Kachní játra500gramů
Mléko60mililitrů
Petrželová nať30gramů
Rohlík bílý300gramů
Sůl
Sůl3čajové lžičky
Vejce slepičí3kusy
Voda150mililitrů
Dušené medové zelí

1. 

kachna 2 kg  sůl

Mraženou kachnu necháme přes den rozmrazit v ledničce. Rozmraženou nebo čerstvou kachnu dobře omyjeme, nasolíme zevnitř i z venku a necháme přes noc odpočívat v ledničce. Začneme ji péct druhý den po nasolení maximálně 3 hodiny před podáváním. Čerstvě upečený je nejchutnější.

2. Nádivka

rohlík bílý 300 g  kachní játra 500 g  mléko 60 ml  vejce slepičí 3 ks  sůl 1.5 ČL  petrželová nať 30 g

Rohlíky nakrájíme. Kachní játra omyjeme, podle potřeby odblaníme, nakrájíme a přidáme k rohlíkům. Přilejeme mléko, přidáme vejce, sůl a nasekanou petrželku. Dobře rukou rozmícháme.

Nádivka

3. 

sůl 1.5 ČL

Nasolenou kachnu omyjeme a povrch znovu posolíme. Naplníme ji nádivkou.

4. 

voda 150 ml

Nádivku v kachně uzavřeme kuchyňskou jehlicí. Kachnu vložíme do pekáče, podlejeme vodou, zakryjeme a hodinu pečeme při teplotě 180 °C. Potom kachnu obrátíme a další hodinu pečeme v uzavřeném pekáči. Kachna by měla být při pečení téměř ponořena ve výpeku.

5. 

Kachnu odkryjeme, částečně slijeme výpek, zvýšíme teplotu na 200 °C a z každé strany do červena upečeme.

6. 

Upečenou kachnu vyndáme z pekáče a nůžkami na drůbež rozstříhneme. Nádivku vyndáme ...

7. 

... a nakrájíme.

8. 

Dušené medové zelí recept

Naporcujeme kachnu a můžeme podávat. Velmi chutná je s dušeným medovým zelím.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit