RECEPTY

Kuře na zeleninové nádivce s cizrnou

Kuře na zeleninové nádivce s cizrnou

Kousky křupavého kuřete na nádivce, která je přílohou pokrmu.

recept,fotorecept,kuře,lilek,zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice),cizrna sterilizovaná,Kuřecí maso

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule120gramů
cizrna sterilizovaná150gramů
kuře1200gramů
lilek200gramů
mléko150mililitrů
máslo50gramů
paprika červená mletá1čajová lžička
rohlík bílý2kusy
rohlík grahamový3kusy
sůl3čajové lžičky
vejce slepičí3kusy
zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice)300gramů

 

Recept

1. 

kuře 1200 gramů  sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 1 čajová lžička  máslo 50 gramů

Kuře omyjeme, nasolíme, potřeme paprikou. Vložíme do pekáče, obložíme máslem, nepodléváme, zakryjeme a uečeme asi hodinu doměkka.

2. 

rohlík bílý 2 kusy  rohlík grahamový 3 kusy  cibule 120 gramů

Rohlíky nakrájíme na kolečka, přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli.

3. 

cizrna sterilizovaná 150 gramů

Přisypeme scezenou cizrnu...

4. 

lilek 200 gramů  zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 300 gramů

... a různou zeleninu podle chuti. Promícháme.

5. 

Upečené kuře rozdělíme na porce.

6. 

V pekáči necháme asi polovinu máslového výpeku.

7. 

Do pekáče vložíme nádivku.

8. 

mléko 150 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  sůl 1 čajová lžička

Mléko rozmícháme s vajíčky a zalijeme nádivku.

9. 

Porce kuřete položíme na nádivku.

10. 

Pečeme 20 min. při teplotě 220 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie