Brynzové špaldové kroupy se slaninou
Bryndzové špaldové kernotto s pórkem a slaninou, na kterém si zaručeně pochutnáte.
recept,fotorecept,kroupy špaldové (špaldové kernotto),pórek,brynza,Vepřové maso
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
brynza | 250 | gramů | |
kroupy špaldové (špaldové kernotto) | 300 | gramů | |
pórek | 250 | gramů | |
slanina prorostlá | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 100 | gramů | |
voda | 600 | mililitrů |
Recept
1.
kroupy špaldové (špaldové kernotto) 300 gramů • voda 600 mililitrů
Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce a přilijeme vodu. Vaříme 15 - 20 minut, podle toho zda chceme mít krupky více či méně rozvařené. Nejlepší jsou jemně křupavé.
3.
... a nadrobno nakrájíme.
5.
Pórek přidáme k uvařeným kroupám, promícháme a 3-4 minuty povaříme.
7.
... a vmícháme do krup.
8.
Podáváme teplé, posypané osmaženou slaninou.
Dobrou chuť!