svetvemne.cz

Brynzové špaldové kroupy se slaninou

     

Bryndzové špaldové kernotto s pórkem a slaninou, na kterém si zaručeně pochutnáte.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

kroupy špaldové (špaldové kernotto) 300 g  voda 600 ml

Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce a přilijeme vodu. Vaříme 15 - 20 minut, podle toho zda chceme mít krupky více či méně rozvařené. Nejlepší jsou jemně křupavé.

2. 

pórek 250 g

Pórek umyjeme...

3. 

... a nadrobno nakrájíme.

4. 

slanina prorostlá

Slaninu nakrájíme a na pánvi osmažíme (v množství dle chuti).

5. 

Pórek přidáme k uvařeným kroupám, promícháme a 3-4 minuty povaříme.

6. 

brynza 250 g  smetana kyselá (14-18% tuku) 100 g

Brynzu rozmícháme se smetanou...

7. 

... a vmícháme do krup.

8. 

Podáváme teplé, posypané osmaženou slaninou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit