RECEPTY
Dušená kulatozrnná rýže při vaření uvolňuje ze zrn škrob a po uvaření je lehce lepkavá. Tvoří základ rýžových náplní, rýžových nákypů, je vhodná do rizota a jiných pokrmů, ale je dobrá i jako běžná příloha.
Bubububu strašidelná slaďoučká dobrota. Pro dospělé polijeme vrchní vrstvu "hlíny" rumem podle chuti. :)
Sekaná z mletého masa se žampiony a zeleninou. Podáváme jako samostatný pokrm, nebo s bramborovým pyré.
Aloo Baingan masala je oblíbený indický pokrm plný zeleniny a typického koření. Nabízíme jeden ze základních receptů, který má vzhledem k velikosti země, ze které pochází mnoho obměn.
Jemné koláčky vhodné na svátky.
Snídaňový moučník, pokud však na snídani do druhého dne něco zůstane.
Jemně pikantní, lehce sladká, chutně slaná, ... ať vás tato kombinace chutí neodradí, určitě stojí za to vyzkoušet. Podáváme teplé jako přílohu nebo samostatný pokrm.
Bramborové "noky" zapečené s kousky lososa a bešamelem.
Návod na rychlou a šetrnou přípravu výborného a zdravého pokrmu.
Jemný ořechový zákusek plněný máslovým krémem v čokoládové polevě.
Lilková omáčka s cizrnou Baingan chana (chole) masala je oblíbený indický pokrm pikantní chuti. Množství koření můžete podle chuti ubrat, nebo i přidat.
Vafle se sladkou karamelovou omáčkou a sladkokyselým tvarohem.
Jednoduchá a rychlá příprava lehkého oběda i pro začínající kuchaře. Jako přílohu jsem zvolil pečenou dýni hokkaido, ale stejně vhodné by mohly být i vařené brambory, nebo bramborová kaše.
Podáváme nasladko s cukrem a skořicí, nebo naslano se solí a osmaženou slaninou. Uvedený pokrm je připraven neutrálně, aby byly možné obě možnosti jeho podávání a konzumace.
Oblíbené kuličky z rýžových burisonů s jemnou chutí marcipánu a čokolády.
Osvěžující meruňkové lassí na horké letní dny. Lassí je tradiční indický nápoj obsahující jogurt, vodu, koření a ovoce. Existuje množství variací tohoto nápoje.
Tradičně podáváme špenát s vařenými bramborami a volský okem.
Jednoduchý pokrm na japonský způsob.
Osvěžující nápoj z rozmixovaného manga a jogurtu. Pochází z Indie a je výborný! Podáváme ho chlazený nebo s ledem.
Kousky křupavého kuřete na nádivce, která je přílohou pokrmu.

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit