Pikantní gratinovaná dýně
Jemně pikantní, lehce sladká, chutně slaná, ... ať vás tato kombinace chutí neodradí, určitě stojí za to vyzkoušet. Podáváme teplé jako přílohu nebo samostatný pokrm.
recept,fotorecept,dýně na pečení,paprika červená mletá pálivá,Bezmasá jídla,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
dýně na pečení | 600 | gramů | |
mouka hladká | 20 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
paprika červená mletá pálivá | ½ | čajové lžičky | |
smetana na vaření (10-12% tuku) | 200 | mililitrů | |
sýr tvrdý | 100 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
česnek | 10 | gramů |
Recept
1.
dýně na pečení 600 gramů
Dýni oloupeme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na kousky, (uvedená váha, je váha nakrájených kousků).
2.
mouka hladká 20 gramů • paprika červená mletá pálivá ½ čajové lžičky
Kousky dýně vložíme do misky, posypeme moukou a paprikou. Promícháme.
3.
máslo 50 gramů
Dýni vložíme do zapékací formy a polijeme rozpuštěným máslem. Vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C a 10 minut zapečeme. Teplotu trouby snížíme a dýni vyjndáme.
4.
sýr tvrdý 100 gramů • smetana na vaření (10-12% tuku) 200 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • sůl ½ čajové lžičky • česnek 10 gramů
Nastrouháme nahrubo sýr a předpečeou dýni sýrem posypeme. V misce rozmícháme smetanu, vajíčka, sůl, očištěný prolisovaný česnek a obsah zapékací formy zalijeme.
5.
Pečeme 30 minut na 180 °C, pak překryjeme alobalem a 10-15 minut dopékáme.
Dobrou chuť!