svetvemne.cz

Pikantní gratinovaná dýně

    

Jemně pikantní, lehce sladká, chutně slaná, ... ať vás tato kombinace chutí neodradí, určitě stojí za to vyzkoušet. Podáváme teplé jako přílohu nebo samostatný pokrm.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
dýně na pečení600gramů
mouka hladká20gramů
máslo50gramů
paprika červená mletá pálivá½čajové lžičky
smetana na vaření (10-12% tuku)200mililitrů
sýr tvrdý100gramů
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
česnek10gramů

1. 

dýně na pečení 600 gramů

Dýni oloupeme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na kousky, (uvedená váha, je váha nakrájených kousků).

2. 

mouka hladká 20 gramů  paprika červená mletá pálivá ½ čajové lžičky

Kousky dýně vložíme do misky, posypeme moukou a paprikou. Promícháme.

3. 

máslo 50 gramů

Dýni vložíme do zapékací formy a polijeme rozpuštěným máslem. Vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C a 10 minut zapečeme. Teplotu trouby snížíme a dýni vyjndáme.

4. 

sýr tvrdý 100 gramů  smetana na vaření (10-12% tuku) 200 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy  sůl ½ čajové lžičky  česnek 10 gramů

Nastrouháme nahrubo sýr a předpečeou dýni sýrem posypeme. V misce rozmícháme smetanu, vajíčka, sůl, očištěný prolisovaný česnek a obsah zapékací formy zalijeme.

5. 

Pečeme 30 minut na 180 °C, pak překryjeme alobalem a 10-15 minut dopékáme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit