svetvemne.cz

Pikantní gratinovaná dýně

     

Jemně pikantní, lehce sladká, chutně slaná, ... ať vás tato kombinace chutí neodradí, určitě stojí za to vyzkoušet. Podáváme teplé jako přílohu nebo samostatný pokrm.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Dýně na pečení600gramů
Mouka hladká20gramů
Máslo50gramů
Paprika červená mletá pálivá½čajové lžičky
Smetana na vaření (10-12% tuku)200mililitrů
Sýr tvrdý100gramů
Sůl½čajové lžičky
Vejce slepičí2kusy
Česnek10gramů

1. 

dýně na pečení 600 g

Dýni oloupeme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na kousky, (uvedená váha, je váha nakrájených kousků).

2. 

mouka hladká 20 g  paprika červená mletá pálivá ½ ČL

Kousky dýně vložíme do misky, posypeme moukou a paprikou. Promícháme.

3. 

máslo 50 g

Dýni vložíme do zapékací formy a polijeme rozpuštěným máslem. Vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C a 10 minut zapečeme. Teplotu trouby snížíme a dýni vyjndáme.

4. 

sýr tvrdý 100 g  smetana na vaření (10-12% tuku) 200 ml  vejce slepičí 2 ks  sůl ½ ČL  česnek 10 g

Nastrouháme nahrubo sýr a předpečeou dýni sýrem posypeme. V misce rozmícháme smetanu, vajíčka, sůl, očištěný prolisovaný česnek a obsah zapékací formy zalijeme.

5. 

Pečeme 30 minut na 180 °C, pak překryjeme alobalem a 10-15 minut dopékáme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit