Zapékané gnocchi s lososem
Bramborové "noky" zapečené s kousky lososa a bešamelem.
recept,fotorecept,losos filet,bramborové gnocchi,Ryby,Recepty italské kuchyně
Ryby
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bramborové gnocchi | 250 | gramů | |
losos filet | 120 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká | 20 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
pepř černý mletý | - | ||
sůl | - | ||
vaječný bílek | 2 | kusy |
Recept
1.
máslo 20 gramů • mouka hladká 20 gramů • mléko 200 mililitrů
Na pánvičce si rozpustíme trochu másla a zasypeme lžičkou hladké mouky. Rozmícháme a postupně za stálého míchání přidáme mléko. Po zhoustnutí necháme vychladnout.
2.
losos filet 120 gramů • sůl • pepř černý mletý • vaječný bílek 2 kusy
Filet z lososa si nakrájíme na menší kousky. Přidáme ho do vychladlého bešamelu. Ochutíme solí a pepřem. Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.
3.
bramborové gnocchi 250 gramů
Směs zapečeme asi 25 minut na 200 °C s bramborovými gnocchi (nebo uvařenými těstovinami).
Dobrou chuť!