Zapékané gnocchi s lososem

Bramborové "noky" zapečené s kousky lososa a bešamelem.
recept,fotorecept,losos filet,bramborové gnocchi,Ryby,Recepty italské kuchyně
Ryby
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
| bramborové gnocchi | 250 380 | gramů kcal | |
| losos filet | 120 243 | gramů kcal | |
| mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
| mouka hladká | 20 70 | gramů kcal | |
| máslo | 20 147 | gramů kcal | |
| pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
| sůl | 0 ?? | kcal | |
| vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal |
Recept
1.
máslo 20 gramů • mouka hladká 20 gramů • mléko 200 mililitrů
Na pánvičce si rozpustíme trochu másla a zasypeme lžičkou hladké mouky. Rozmícháme a postupně za stálého míchání přidáme mléko. Po zhoustnutí necháme vychladnout.

2.
losos filet 120 gramů • sůl • pepř černý mletý • vaječný bílek 2 kusy
Filet z lososa si nakrájíme na menší kousky. Přidáme ho do vychladlého bešamelu. Ochutíme solí a pepřem. Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

3.
bramborové gnocchi 250 gramů
Směs zapečeme asi 25 minut na 200 °C s bramborovými gnocchi (nebo uvařenými těstovinami).

Dobrou chuť!























