Fleky se zelím

Podáváme nasladko s cukrem a skořicí, nebo naslano se solí a osmaženou slaninou. Uvedený pokrm je připraven neutrálně, aby byly možné obě možnosti jeho podávání a konzumace.
recept,fotorecept,zelí bílé,těstoviny - Flíčky,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 1.5 91 | polévkové lžíce kcal | |
kmín drcený | 1 17 | čajová lžička kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
olej olivový | 3 396 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
těstoviny - Flíčky | 500 1800 | gramů kcal | |
voda | 2.5 0 | decilitru kcal | |
zelí bílé | 500 145 | gramů kcal |
Recept

2.
cibule 150 gramů • olej olivový 3 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme najemno a osmahneme na oleji.

3.
sůl 1 čajová lžička • cukr krystalový 1.5 polévkové lžíce • kmín drcený 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • voda 2.5 decilitru
Přidáme zelí, vodu, sůl, cukr, kmín, pepř a 15-20 minut za občasného promíchání dusíme pod pokličkou.

4.
těstoviny - Flíčky 500 gramů • máslo 20 gramů
Fleky uvaříme ve velmi jemně slané vodě. Scedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a vrátíme je zpět do hrnce. Přidáme dušené zelí a máslo.

5.
Dobře promícháme.

Dobrou chuť!