svetvemne.cz

Zdravý švestkový koláč

    

Jemně nakyslý osvěžující švestkový koláč s podmáslovo-banánovým korpusem a agarovým želé.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Agar ( prášek )8gramů
banán280gramů
cukr březový3polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
ořechy vlašské150gramů
podmáslí280mililitrů
skořice mletá½čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
vločky ovesné100gramů
švestky 500gramů
švestky sušené100gramů

1. 

podmáslí 280 mililitrů  vločky ovesné 100 gramů

Ovesné vločky umeleme najemno. Necháme je nabobtnat 10 minut v podmáslí.

2. 

ořechy vlašské 150 gramů

Ořechy umeleme najemno.

3. 

banán 280 gramů  švestky sušené 100 gramů

Banány rozmačkáme vidličkou a sušené švestky nakrájíme na menší kousky.

4. 

kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  skořice mletá ½ čajové lžičky  cukr březový 2 polévkové lžíce

Do mísy s nabobtnanými vločkami přidáme ořechy, banány, sušené švestky, prášek do pečiva, březový cukr a skořici. Vše spolu ručním mixérem promícháme.

5. 

Kulatou dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Nalijeme do ní těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.

6. 

švestky  500 gramů

Švestky omyjeme a vypeckujeme.

7. 

Švestky v mixéru rozmixujeme.

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  Agar ( prášek ) 8 gramů  cukr březový 1 polévková lžíce

Smetanu ke šlehání přivedeme v hrnci k varu, přidáme švestkové pyré, březový cukr a agar. Přivedeme do varu...

9. 

... a směs vylijeme na koláč. Necháme v chladu ztuhnout.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit