Celozrnná rýžová kaše s banány
Výborná kaše nejen ke snídani, ale i k večeři. Příprava vyžaduje více času, protože se celozrnná rýže déle vaří.
recept,fotorecept,rýže basmati celozrnná, kardamon mletý,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,banán,Snídaňové kaše,Bezlepkové
Snídaňové kaše
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | ½ | čajové lžičky | |
banán | 100 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 | mililitrů | |
rýže basmati celozrnná | 50 | gramů | |
voda | 200 | mililitrů |
Recept
2.
voda 200 mililitrů • kardamon mletý ½ čajové lžičky
Přilijeme vodu a přidáme kardamon. Zakryjeme a 20 minut vaříme.
3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů
Přilijeme mléko a kaši dále vaříme odkrytou, aby se odpařovala a nevykypěla (20 minut). Rozmixujeme ponorným mixérem a ještě asi 10 minut povaříme. Zakryjeme a necháme 10 minut odstát.
Dobrou chuť!