RECEPTY

Celozrnná rýžová kaše s banány

Celozrnná rýžová kaše s banány

Výborná kaše nejen ke snídani, ale i k večeři. Příprava vyžaduje více času, protože se celozrnná rýže déle vaří.

recept,fotorecept,rýže basmati celozrnná, kardamon mletý,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,banán,Snídaňové kaše,Bezlepkové

Snídaňové kaše

Ukuchtil

Počet porcí

1

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

kardamon mletý½čajové lžičky
banán100gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%250mililitrů
rýže basmati celozrnná50gramů
voda200mililitrů

 

Recept

1. 

rýže basmati celozrnná 50 gramů

Rýži propláchneme a vložíme do hrnce.

2. 

voda 200 mililitrů  kardamon mletý ½ čajové lžičky

Přilijeme vodu a přidáme kardamon. Zakryjeme a 20 minut vaříme.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů

Přilijeme mléko a kaši dále vaříme odkrytou, aby se odpařovala a nevykypěla (20 minut). Rozmixujeme ponorným mixérem a ještě asi 10 minut povaříme. Zakryjeme a necháme 10 minut odstát.

4. 

banán 100 gramů

Přidáme banány a promixujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie