svetvemne.cz

Uzený hovězí jazyk v sýrovo-česnekovém těstíčku

    

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
hovězí jazyk uzený1500gramů
mléko50mililitrů
mouka hladká80gramů
olej olivový100mililitrů
sýr tvrdý100gramů
vejce slepičí2kusy
česnek3stroužky

1. Vaření hovězího jazyka

hovězí jazyk uzený 1500 gramů

Čerstvý uzený hovězí jazyk dobře omyjeme a ve vodě vaříme 80 minut doměkka. Uvařený na chvíli vložíme do studené vody, pak ho vyndáme, oloupeme. Část jazyka asi 700 g nakrájíme na plátky silné asi třičtvrtě cm.

Vaření hovězího jazyka

2. Přéprava těstíčka

sýr tvrdý 100 gramů  mouka hladká 80 gramů  vejce slepičí 2 kusy  mléko 50 mililitrů  česnek 3 stroužky

Těstíčko připravíme smícháním vejce, mouky, mléka, nastrouhaného sýra a rozmačkaného česneku. Mouky dáme tolik, aby bylo těstíčko dost husté a nestékalo z řízků.

Přéprava těstíčka

3. 

olej olivový 100 mililitrů

Řízky obalíme v těstíčku a na oleji usmažíme.

4. 

Podáváme s opékanými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit