svetvemne.cz

Uzený hovězí jazyk v sýrovo-česnekovém těstíčku

     

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Hovězí jazyk uzený1500gramů
Mléko50mililitrů
Mouka hladká80gramů
Olej olivový100mililitrů
Sýr tvrdý100gramů
Vejce slepičí2kusy
Česnek3stroužky

1. Vaření hovězího jazyka

hovězí jazyk uzený 1500 g

Čerstvý uzený hovězí jazyk dobře omyjeme a ve vodě vaříme 80 minut doměkka. Uvařený na chvíli vložíme do studené vody, pak ho vyndáme, oloupeme. Část jazyka asi 700 g nakrájíme na plátky silné asi třičtvrtě cm.

Vaření hovězího jazyka

2. Přéprava těstíčka

sýr tvrdý 100 g  mouka hladká 80 g  vejce slepičí 2 ks  mléko 50 ml  česnek 3 stroužky

Těstíčko připravíme smícháním vejce, mouky, mléka, nastrouhaného sýra a rozmačkaného česneku. Mouky dáme tolik, aby bylo těstíčko dost husté a nestékalo z řízků.

Přéprava těstíčka

3. 

olej olivový 100 ml

Řízky obalíme v těstíčku a na oleji usmažíme.

4. 

Podáváme s opékanými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit