Smažené řízky z uzeného hovězího jazyka

recept,fotorecept,hovězí jazyk uzený,Hovězí maso
Hovězí maso
Kategorie
Hovězí maso ›Ingredience
Ingredience
hovězí jazyk uzený | 1500 1035 | gramů kcal | |
mléko | 0 ?? | kcal | |
mouka hladká | 50 174 | gramů kcal | |
olej řepkový | 100 899 | mililitrů kcal | |
strouhanka | 50 187 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1. Vaření hovězího jazyka
hovězí jazyk uzený 1500 gramů
Čerstvý uzený hovězí jazyk dobře omyjeme a ve vodě vaříme 80 minut doměkka. Uvařený na chvíli vložíme do studené vody, pak ho vyndáme, oloupeme. Část jazyka asi 700 g nakrájíme na plátky silné asi třičtvrtě cm.

2. Trojobal
vejce slepičí 1 kus • mouka hladká 50 gramů • strouhanka 50 gramů • mléko • olej řepkový 100 mililitrů
Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s trochou mléka a ve strouhance. Na oleji krátce osmažíme.

3.
Podáváme s opékanými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Dobrou chuť!