RECEPTY

Smažené řízky z uzeného hovězího jazyka

Smažené řízky z uzeného hovězího jazyka

recept,fotorecept,hovězí jazyk uzený,Hovězí maso

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Hovězí maso  

 

Ingredience

Ingredience

hovězí jazyk uzený1500gramů
mléko-
mouka hladká50gramů
olej řepkový100mililitrů
strouhanka50gramů
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. Vaření hovězího jazyka

hovězí jazyk uzený 1500 gramů

Čerstvý uzený hovězí jazyk dobře omyjeme a ve vodě vaříme 80 minut doměkka. Uvařený na chvíli vložíme do studené vody, pak ho vyndáme, oloupeme. Část jazyka asi 700 g nakrájíme na plátky silné asi třičtvrtě cm.

2. Trojobal

vejce slepičí 1 kus  mouka hladká 50 gramů  strouhanka 50 gramů  mléko  olej řepkový 100 mililitrů

Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s trochou mléka a ve strouhance. Na oleji krátce osmažíme.

3. 

Podáváme s opékanými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie