svetvemne.cz

Smažené řízky z uzeného hovězího jazyka

    

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
hovězí jazyk uzený1500gramů
mléko-
mouka hladká50gramů
olej olivový100mililitrů
strouhanka50gramů
vejce slepičí1kus

1. Vaření hovězího jazyka

hovězí jazyk uzený 1500 gramů

Čerstvý uzený hovězí jazyk dobře omyjeme a ve vodě vaříme 80 minut doměkka. Uvařený na chvíli vložíme do studené vody, pak ho vyndáme, oloupeme. Část jazyka asi 700 g nakrájíme na plátky silné asi třičtvrtě cm.

Vaření hovězího jazyka

2. Trojobal

vejce slepičí 1 kus  mouka hladká 50 gramů  strouhanka 50 gramů  mléko  olej olivový 100 mililitrů

Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s trochou mléka a ve strouhance. Na oleji krátce osmažíme.

Trojobal

3. 

Podáváme s opékanými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit