svetvemne.cz

Smažené řízky z uzeného hovězího jazyka

     

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Hovězí jazyk uzený1500gramů
Mlékol
Mouka hladká50gramů
Olej olivový100mililitrů
Strouhanka50gramů
Vejce slepičí1kus

1. Vaření hovězího jazyka

hovězí jazyk uzený 1500 g

Čerstvý uzený hovězí jazyk dobře omyjeme a ve vodě vaříme 80 minut doměkka. Uvařený na chvíli vložíme do studené vody, pak ho vyndáme, oloupeme. Část jazyka asi 700 g nakrájíme na plátky silné asi třičtvrtě cm.

Vaření hovězího jazyka

2. Trojobal

vejce slepičí 1 ks  mouka hladká 50 g  strouhanka 50 g  mléko  olej olivový 100 ml

Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s trochou mléka a ve strouhance. Na oleji krátce osmažíme.

Trojobal

3. 

Podáváme s opékanými bramborami, bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit