Tvarohový koláček s hroznovým vínem
Rychlý koláč z listového těsta, tvarohu a hroznového vína. Uvedený koláč je nejchutnější s kyselejším druhem hroznů, případně jiným druhem drobného ovoce.
recept,fotorecept,hrozny červené ,tvaroh jemný nízkotučný,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 70 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
hrozny červené | 150 | gramů | |
tvaroh jemný nízkotučný | 250 | gramů | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
hrozny červené 150 gramů • tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů • cukr moučkový 70 gramů • vejce slepičí 2 kusy
Hrozny odstopkujeme a omyjeme. Tvaroh utřeme s cukrem a vajíčky.
2.
těsto lístkové 275 gramů
Listové těsto rozbalíme a na pomoučeném vále jemně rozválíme, čímž trochu zvětšíme jeho velikost. Pak jej pomocí válečku přendáme na větší plech vyložený papírem na pečení.
3.
Na těsto nalijeme řídký rozmíchaný tvaroh, ne až zcela na okraj. Na tvaroh rovnoměrně rozsypeme bobule hroznového vína.
4.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 15 minut.
5.
Po vychladnutí koláč nakrájíme, nebo pomocí kuchyňských nůžek jednoduše nastříháme na trojúhelníky.
Dobrou chuť!