svetvemne.cz

Tvarohový koláček s hroznovým vínem

    

Rychlý koláč z listového těsta, tvarohu a hroznového vína. Uvedený koláč je nejchutnější s kyselejším druhem hroznů, případně jiným druhem drobného ovoce.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

hrozny červené  150 gramů  tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů  cukr práškový 70 gramů  vejce slepičí 2 kusy

Hrozny odstopkujeme a omyjeme. Tvaroh utřeme s cukrem a vajíčky.

2. 

těsto lístkové 275 gramů

Listové těsto rozbalíme a na pomoučeném vále jemně rozválíme, čímž trochu zvětšíme jeho velikost. Pak jej pomocí válečku přendáme na větší plech vyložený papírem na pečení.

3. 

Na těsto nalijeme řídký rozmíchaný tvaroh, ne až zcela na okraj. Na tvaroh rovnoměrně rozsypeme bobule hroznového vína.

4. 

Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 15 minut.

5. 

Po vychladnutí koláč nakrájíme, nebo pomocí kuchyňských nůžek jednoduše nastříháme na trojúhelníky.

6. 

cukr práškový

Před podáváním posypeme prosátým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit