svetvemne.cz

Bublanina s hroznovým vínem

     

Recept na jednoduchou podzimní bublaninu.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

vejce slepičí 6 ks  cukr práškový 6 PL  mouka polohrubá 6 PL  kypřicí prášek do pečiva 12 g  voda 6 Pl

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, vmícháme předepsané množství vody. Mouku promícháme s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Připravenou mouku s kypřícím práškem smícháme se žloutky, nakonec lehce vmícháme sníh.

2. 

mouka polohrubá  máslo

Těsto vylijeme do formy o průměru 24 cm vymazané máslem a vysypané moukou.

3. 

hrozny červené  300 g

Do těsta postupně naházíme vypeckované bobule hroznů. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Bublaninu pečeme 30 minut.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit