Kokosový ježci

Recept na přípravu jednoduchého svátečního pečiva.
recept,fotorecept,rum,Koláče,Vánoční recepty
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 450 1746 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 30 92 | gramů kcal | |
kokos strouhaný | 0 ?? | kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 12 9 | gramů kcal | |
med | 3 148 | polévkové lžíce kcal | |
mléko | 150 72 | mililitrů kcal | |
mléko | 10 72 | polévkových lžic kcal | |
mouka hladká | 300 1041 | gramů kcal | |
máslo | 280 2056 | gramů kcal | |
rum | 4 144 | polévkové lžíce kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
cukr moučkový 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • máslo 80 gramů
Moučkový cukr, vejce a máslo vyšleháme dohladka.

2.
med 3 polévkové lžíce • mouka hladká 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 12 gramů • mléko 150 mililitrů
Ke směsi přidáme teplý med, mléko a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem.

3.
Promícháme a těsto vylijeme (rovnoměrně rozetřeme) na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 20 minut na 180 °C dozlatova.

4.
Po upečení a vychladnutí těsta, těsto nakrájíme na pravidelné obdélníky.

5.
máslo 200 gramů • kakao - prášek 30 gramů • cukr moučkový 200 gramů • mléko 10 polévkových lžic
Všechny suroviny na polevu (kromě rumu) rozpustíme ve vodní lázni a necháme rozpustit.



Dobrou chuť!