RECEPTY

Kokosový ježci

Kokosový ježci

Recept na přípravu jednoduchého svátečního pečiva.

recept,fotorecept,rum,Koláče,Vánoční recepty

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový450gramů
kakao - prášek30gramů
kokos strouhaný-
kypřicí prášek do pečiva12gramů
med3polévkové lžíce
mléko150mililitrů
mléko10polévkových lžic
mouka hladká300gramů
máslo280gramů
rum4polévkové lžíce
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

cukr moučkový 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  máslo 80 gramů

Moučkový cukr, vejce a máslo vyšleháme dohladka.

2. 

med 3 polévkové lžíce  mouka hladká 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů  mléko 150 mililitrů

Ke směsi přidáme teplý med, mléko a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem.

3. 

Promícháme a těsto vylijeme (rovnoměrně rozetřeme) na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 20 minut na 180 °C dozlatova.

4. 

Po upečení a vychladnutí těsta, těsto nakrájíme na pravidelné obdélníky.

5. 

máslo 200 gramů  kakao - prášek 30 gramů  cukr moučkový 200 gramů  mléko 10 polévkových lžic

Všechny suroviny na polevu (kromě rumu) rozpustíme ve vodní lázni a necháme rozpustit.

6. 

rum 4 polévkové lžíce

Po mírném vychladnutí přidáme rum.

7. 

kokos strouhaný

Do čokoládové polevy namáčíme nakrájené těsto a obalujeme v kokosové moučce.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie