svetvemne.cz

Kokosový ježci

     

Recept na přípravu jednoduchého svátečního pečiva.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr práškový450gramů
Kakao - prášek30gramů
Kokos strouhaný
Kypřicí prášek do pečiva12gramů
Med3polévkové lžíce
Mléko150mililitrů
Mléko10polévkových lžic
Mouka hladká300gramů
Máslo280gramů
Rum4polévkové lžíce
Vejce slepičí2kusy

1. 

cukr práškový 250 g  vejce slepičí 2 ks  máslo 80 g

Moučkový cukr, vejce a máslo vyšleháme dohladka.

2. 

med 3 PL  mouka hladká 300 g  kypřicí prášek do pečiva 12 g  mléko 150 ml

Ke směsi přidáme teplý med, mléko a prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem.

3. 

Promícháme a těsto vylijeme (rovnoměrně rozetřeme) na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě cca 20 minut na 180 °C dozlatova.

4. 

Po upečení a vychladnutí těsta, těsto nakrájíme na pravidelné obdélníky.

5. 

máslo 200 g  kakao - prášek 30 g  cukr práškový 200 g  mléko 10 PL

Všechny suroviny na polevu (kromě rumu) rozpustíme ve vodní lázni a necháme rozpustit.

6. 

rum 4 PL

Po mírném vychladnutí přidáme rum.

7. 

kokos strouhaný

Do čokoládové polevy namáčíme nakrájené těsto a obalujeme v kokosové moučce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit