Vánoční punč
Úžasně voňavý, chuťově vyvážený, svědomitě připravený... no prostě fantastický domácí punč, který tradičně patří k Vánocům.
recept,fotorecept,čaj ovocný,skořice celá,badyán mletý,hřebíček celý,víno červené,rum,Sirupy a čaje,Vánoční recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Sirupy a čaje
Ingredience
Ingredience
badyán mletý | 3 | kusy | |
citronová šťáva | 50 | mililitrů | |
cukr krystalový | 50 | gramů | |
hruška | 1 | kus | |
hřebíček celý | 10 | ||
jablka | 1 | kus | |
med | 50 | gramů | |
pomerančová šťáva | 100 | mililitrů | |
rum | 100 | mililitrů | |
skořice celá | 2 | kusy | |
voda | 300 | mililitrů | |
víno červené | ½ | litru | |
čaj ovocný | 1 | kus |
Recept
2.
cukr krystalový 50 gramů
Do hrnce nasypeme cukr (zvážený, nebo od oka 3 polévkové lžíce) a necháme pomalu zkaramelizovat.
3.
čaj ovocný 1 kus
Ovocný čaj zalijeme horkou vodou a pokud nám karamelizuje cukr necháme vyluhovat. Čajem karamel zalijeme.
5.
citronová šťáva 50 mililitrů • pomerančová šťáva 100 mililitrů
Odšťavníme asi jeden citron a dva pomeranče. Přilijeme do hrnce...
10.
Část můžeme přidat přímo do hrnce nebo ovoce rozdělíme do sklenic a punčem zalijeme.
11.
Horký punč ihned servírujeme. Na zdraví!
Dobrou chuť!