svetvemne.cz

Recepty české kuchyně

 
Utopenci

Výborní, jemně pikantní, plnění utopenci - klasika české studené kuchyně.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Karlovarské toastové knedlíky

Výbornáý přílohový knedlík z toastového chleba.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Karlovarský knedlík

Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

Kulajda

Chutná polévka z jihočeské kuchyně.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Skutečně výborná klasika, svíčková, jak nám ji vařil otec už před padesáti lety

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Moravský vrabec

Česká klasika, vepřová kýta s kysaným zelím a knedlíkem.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Svíčková omáčka

Klasická dobrota české kuchyně je náročnější na čas při vaření, avšak trpělivost při její přípravě stojí za tento gurmánský zážitek.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

3 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Moravské koláče

Chutné sladké koláče plníme rozmanitými nádivkami - tvarohovou, makovou, ořechovou, nebo prostě jen povidly. Jejich příprava a pečení vyžaduje více času, protože se jich na plech najednou moc nevejde. Jejich konzumace je však časově nenáročná.

Ukuchtil

Dada

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Velikonoční Jidáše

Jidáše jsou velmi oblíbené sladké velikonoční pečivo, které je známo již po několik staletí.

Ukuchtil

Zuzka

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

Houbové-slaninové knedlíky

Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou. Vylepšená houbovo-slaninová verze.

Ukuchtil

Michal

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

 
 

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit