Smažený patizon

Ověřený recept na kousky patizonu obalené v trojobalu a smažené na oleji. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Patizon je velmi chutný s tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,patizon,Bezmasá jídla,Bezlaktózové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
olej na smažení | 100 899 | mililitrů kcal | |
patizon | 0 ?? | kcal | |
strouhanka | 150 560 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kcal |
Recept

2.
sůl • mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 KS
Počet kousků, které se nám vejdou na pánev osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku...


4.
olej na smažení 100 mililitrů
Hned vkládáme do horkého oleje a z obou stran osmažíme. Další patisony obalujeme po usmažení prvních. Nepřipravujeme si je dopředu. Po osolení a obalení by pustily vodu a strouhanka by zvlhla.

Dobrou chuť!