RECEPTY

Smažený patizon

Smažený patizon

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Ověřený recept na kousky patizonu obalené v trojobalu a smažené na oleji. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Patizon je velmi chutný s tatarskou omáčkou.

recept,fotorecept,patizon,Bezmasá jídla,Bezlaktózové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

mouka hladká

250

868

gramů

kcal

olej na smažení

100

899

mililitrů

kcal

patizon

0

??

kcal

strouhanka

150

560

gramů

kcal

sůl

0

??

kcal

vejce slepičí

2

176

kcal

 

Recept

1. 

patizon

Patizon oloupeme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na hrubší, asi 1,5 - 2 cm kousky.

Patizon oloupeme, překrojíme na polovinu a...

2. 

sůl  mouka hladká 250 gramů  vejce slepičí 2 KS

Počet kousků, které se nám vejdou na pánev osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku...

Počet kousků, které se nám vejdou na pánev...

3. 

strouhanka 150 gramů

... a ve strouhance.

... a ve strouhance....

4. 

olej na smažení 100 mililitrů

Hned vkládáme do horkého oleje a z obou stran osmažíme. Další patisony obalujeme po usmažení prvních. Nepřipravujeme si je dopředu. Po osolení a obalení by pustily vodu a strouhanka by zvlhla.

Hned vkládáme do horkého oleje a z obou stran...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit