Smažený patizon
Ověřený recept na kousky patizonu obalené v trojobalu a smažené na oleji. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Patizon je velmi chutný s tatarskou omáčkou.
recept,fotorecept,patizon,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
mouka hladká | 250 | gramů | |
olej na smažení | 100 | mililitrů | |
patizon | - | ||
strouhanka | 150 | gramů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 |
Recept

2.
sůl • mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 KS
Počet kousků, které se nám vejdou na pánev osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku...


4.
olej na smažení 100 mililitrů
Hned vkládáme do horkého oleje a z obou stran osmažíme. Další patisony obalujeme po usmažení prvních. Nepřipravujeme si je dopředu. Po osolení a obalení by pustily vodu a strouhanka by zvlhla.

Dobrou chuť!