svetvemne.cz

Smažený patizon

    

Ověřený recept na kousky patizonu obalené v trojobalu a smažené na oleji. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Patizon je velmi chutný s tatarskou omáčkou.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
mouka hladká250gramů
olej na smažení100mililitrů
patizon-
strouhanka150gramů
sůl-
vejce slepičí2

1. 

patizon

Patizon oloupeme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na hrubší, asi 1,5 - 2 cm kousky.

2. 

sůl  mouka hladká 250 gramů  vejce slepičí 2 KS

Počet kousků, které se nám vejdou na pánev osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku...

3. 

strouhanka 150 gramů

... a ve strouhance.

4. 

olej na smažení 100 mililitrů

Hned vkládáme do horkého oleje a z obou stran osmažíme. Další patisony obalujeme po usmažení prvních. Nepřipravujeme si je dopředu. Po osolení a obalení by pustily vodu a strouhanka by zvlhla.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit