svetvemne.cz

Pečené uzené vepřové koleno

     

Oblíbená pochoutka. Podáváme s feferonkami, hořčicí nebo křenem. Koleno je vhodné konzumovat s chlebem a zapíjet dobrým chlazeným pivem.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 

1. 

vepřové koleno uzené vykostěné 600 g  voda  pepř černý celé 5 ks

Uzené koleno vložíme do studené vody, přivedeme do varu, přidáme koření a 1 hodinu vaříme.

2. 

česnek 6 stroužků  paprika červená mletá 1 ČL  voda minerální  200 ml

Uvařené koleno přendáme do hlubokého pekáče, potřeme ho prolisovaným česnekem, posypeme paprikou, podlijeme vodou a zakryté dáme prudce zapékat.

3. 

Zapékáme asi 20-30 minut, průběžně koleno odkryjeme, polijeme výpekem, opět zakryjeme a pečeme dál. Pokud se voda v pekáči během pečení vypaří, přilijeme ji, aby se nám koleno nepřipálilo.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit