Koblihy s marmeládou

Lehké nadýchané koblihy plněné marmeládou, nejen na období masopustu.
recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka hladká,mouka hladká,džem ovocný,Sladká jídla,Masopust
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
droždí čerstvé | 42 43 | gramů kcal | |
džem ovocný | 0 ?? | kcal | |
mléko | 750 360 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 750 2670 | gramů kcal | |
máslo | 125 918 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mléko 250 mililitrů • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 42 gramů
Mléko lehce zahřejeme, přidáme do něj trochu cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.

2.
mouka polohrubá 750 gramů • mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 1 kus • mléko 500 mililitrů • máslo 125 gramů
Do hlubší mísy nasypeme obě mouky, cukr, přidáme vejce, mléko, rozpuštěné máslo a přilijeme kvásek.

3.
Vypracujeme těsto a necháme ho přikryté na teplém místě kynout přibližně 45 minut.

4.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme asi na tloušťku 1 cm. Pomocí větší sklenice vykrajujeme kolečka.

5.
Na každé druhé kolečko položíme 1 čajovou lžičku marmelády. Přikryjeme čistými kolečky a okraje dobře stlačíme. Znovu vykrojíme sklenicí.

6.
V pánvi rozehřejeme olej s máslem. Přidáním másla do oleje docílíme, že koblihy nenasáknou olej. V rozpáleném oleji koblihy z obou stran osmažíme.

7.
Hotové koblihy dáváme do mísy s papírovou utěrkou, aby odsála přebytečný tuk. Podáváme posypané cukrem.

Dobrou chuť!