svetvemne.cz

Koblihy s marmeládou

     

Lehké nadýchané koblihy plněné marmeládou, nejen na období masopustu.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

mléko 250 mililitrů  cukr krystalový 1 čajová lžička  droždí čerstvé 42 gramů

Mléko lehce zahřejeme, přidáme do něj trochu cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.

2. 

mouka polohrubá 750 gramů  mouka hladká 250 gramů  vejce slepičí 1 kus  mléko 500 mililitrů  máslo 125 gramů

Do hlubší mísy nasypeme obě mouky, cukr, přidáme vejce, mléko, rozpuštěné máslo a přilijeme kvásek.

3. 

Vypracujeme těsto a necháme ho přikryté na teplém místě kynout přibližně 45 minut.

4. 

mouka hladká

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme asi na tloušťku 1 cm. Pomocí větší sklenice vykrajujeme kolečka.

5. 

džem ovocný

Na každé druhé kolečko položíme 1 čajovou lžičku marmelády. Přikryjeme čistými kolečky a okraje dobře stlačíme. Znovu vykrojíme sklenicí.

6. 

olej slunečnicový  máslo

V pánvi rozehřejeme olej s máslem. Přidáním másla do oleje docílíme, že koblihy nenasáknou olej. V rozpáleném oleji koblihy z obou stran osmažíme.

7. 

Hotové koblihy dáváme do mísy s papírovou utěrkou, aby odsála přebytečný tuk. Podáváme posypané cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit