Koblihy s marmeládou
Lehké nadýchané koblihy plněné marmeládou, nejen na období masopustu.
recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka hladká,mouka hladká,džem ovocný,Sladká jídla,Masopust
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
džem ovocný | - | ||
mléko | 750 | mililitrů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
mouka polohrubá | 750 | gramů | |
máslo | 125 | gramů | |
máslo | - | ||
olej slunečnicový | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mléko 250 mililitrů • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 42 gramů
Mléko lehce zahřejeme, přidáme do něj trochu cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.
2.
mouka polohrubá 750 gramů • mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 1 kus • mléko 500 mililitrů • máslo 125 gramů
Do hlubší mísy nasypeme obě mouky, cukr, přidáme vejce, mléko, rozpuštěné máslo a přilijeme kvásek.
3.
Vypracujeme těsto a necháme ho přikryté na teplém místě kynout přibližně 45 minut.
4.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme asi na tloušťku 1 cm. Pomocí větší sklenice vykrajujeme kolečka.
5.
Na každé druhé kolečko položíme 1 čajovou lžičku marmelády. Přikryjeme čistými kolečky a okraje dobře stlačíme. Znovu vykrojíme sklenicí.
6.
V pánvi rozehřejeme olej s máslem. Přidáním másla do oleje docílíme, že koblihy nenasáknou olej. V rozpáleném oleji koblihy z obou stran osmažíme.
7.
Hotové koblihy dáváme do mísy s papírovou utěrkou, aby odsála přebytečný tuk. Podáváme posypané cukrem.
Dobrou chuť!