svetvemne.cz

Koblihy s marmeládou

Lehké nadýchané koblihy plněné marmeládou, nejen na období masopustu.

 

Čas přípravy: 2 h.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mléko 250 ml  cukr krystalový 1 ČL  droždí čerstvé 42 g

Mléko lehce zahřejeme, přidáme do něj trochu cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.

2. 

mouka polohrubá 750 g  mouka hladká 250 g  vejce slepičí 1 ks  mléko 500 ml  máslo 125 g

Do hlubší mísy nasypeme obě mouky, cukr, přidáme vejce, mléko, rozpuštěné máslo a přilijeme kvásek.

3. 

Vypracujeme těsto a necháme ho přikryté na teplém místě kynout přibližně 45 minut.

4. 

mouka hladká

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme asi na tloušťku 1 cm. Pomocí větší sklenice vykrajujeme kolečka.

5. 

džem ovocný

Na každé druhé kolečko položíme 1 čajovou lžičku marmelády. Přikryjeme čistými kolečky a okraje dobře stlačíme. Znovu vykrojíme sklenicí.

6. 

olej slunečnicový  máslo

V pánvi rozehřejeme olej s máslem. Přidáním másla do oleje docílíme, že koblihy nenasáknou olej. V rozpáleném oleji koblihy z obou stran osmažíme.

7. 

Hotové koblihy dáváme do mísy s papírovou utěrkou, aby odsála přebytečný tuk. Podáváme posypané cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit