Plněná křepelka v slaninovém obalu
![Plněná křepelka v slaninovém obalu](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001000/img_cs_4x3/plnena-krepelka-v-slaninovem-obalu_00180.jpg)
Recept na přípravu polních křepelek.
recept,fotorecept,křepelka,slanina oravská,Zvěřina
Zvěřina
Kategorie
Zvěřina
Ingredience
Ingredience
křepelka | 2 | kusy | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | - | ||
muškátový ořech mletý | 1 | špetka | |
máslo | 10 | gramů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
rohlík bílý | 1 | kus | |
slanina oravská | 50 | gramů | |
sójová omáčka | 2 | polévkové lžíce | |
sůl zeleninová | 2 | čajové lžičky | |
tymián | ½ | čajové lžičky | |
vaječný žloutek | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrů | |
česnek sušený | ½ | čajové lžičky |
Recept
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001000/small/IMG_8084.jpg)
2. Příprava náplně
rohlík bílý 1 kus • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% • petrželová nať • máslo 10 gramů • sůl zeleninová 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • muškátový ořech mletý 1 špetka • vaječný žloutek 1 kus
Rohlíky rozmočíme v teplém mléce, vymačkáme. Přidáme vejce, petrželku, rozpuštěné máslo, zelninovú sůl (podravka, vegeta), pepř a muškátový oříšek.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001000/small/IMG_8090.jpg)
3.
Křepelky naplníme pomocí čajové lžičky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001000/small/IMG_8095.jpg)
4. Příprava marinády
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • sójová omáčka 2 polévkové lžíce • tymián ½ čajové lžičky • česnek sušený ½ čajové lžičky
V misce zamícháme olej, sójovou omáčku, tymián a sušený česnek.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001000/small/IMG_8093.jpg)
5.
Křepelky přendáme na plech a potřeme připravenou marinádou.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001000/small/IMG_8102.jpg)
6.
slanina oravská 50 gramů • voda 200 mililitrů
Na křepelky rozložíme plátky slaniny, podlijeme vodou a pečeme při teplotě 170 °C 45-55 minut. Upečené servírujeme s oblíbenou přílohou.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001000/small/IMG_8103.jpg)
Dobrou chuť!