svetvemne.cz

Plněná křepelka v slaninovém obalu

    

Recept na přípravu polních křepelek.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
křepelka2kusy
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%-
muškátový ořech mletý1špetka
máslo10gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
pepř černý mletý¼čajové lžičky
petrželová nať-
rohlík bílý1kus
slanina oravská50gramů
sójová omáčka2polévkové lžíce
sůl zeleninová2čajové lžičky
tymián½čajové lžičky
vaječný žloutek1kus
voda200mililitrů
česnek sušený½čajové lžičky

1. 

křepelka 2 kusy

Křepelky očistíme, omyjeme a nasolíme zevnitř i zvenku.

2. Příprava náplně

rohlík bílý 1 kus  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%  petrželová nať  máslo 10 gramů  sůl zeleninová 2 čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  muškátový ořech mletý 1 špetka  vaječný žloutek 1 kus

Rohlíky rozmočíme v teplém mléce, vymačkáme. Přidáme vejce, petrželku, rozpuštěné máslo, zelninovú sůl (podravka, vegeta), pepř a muškátový oříšek.

Příprava náplně

3. 

Křepelky naplníme pomocí čajové lžičky.

4. Příprava marinády

olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  sójová omáčka 2 polévkové lžíce  tymián ½ čajové lžičky  česnek sušený ½ čajové lžičky

V misce zamícháme olej, sójovou omáčku, tymián a sušený česnek.

Příprava marinády

5. 

Křepelky přendáme na plech a potřeme připravenou marinádou.

6. 

slanina oravská 50 gramů  voda 200 mililitrů

Na křepelky rozložíme plátky slaniny, podlijeme vodou a pečeme při teplotě 170 °C 45-55 minut. Upečené servírujeme s oblíbenou přílohou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit