svetvemne.cz

Plněná křepelka v slaninovém obalu

     

Recept na přípravu polních křepelek.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Křepelka2kusy
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%
Muškátový ořech mletý1špetka
Máslo10gramů
Olej slunečnicový2polévkové lžíce
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Petrželová nať
Rohlík bílý1kus
Slanina oravská50gramů
Sójová omáčka2polévkové lžíce
Sůl zeleninová2čajové lžičky
Tymián½čajové lžičky
Vaječný žloutek1kus
Voda200mililitrů
Česnek sušený½čajové lžičky

1. 

křepelka 2 ks

Křepelky očistíme, omyjeme a nasolíme zevnitř i zvenku.

2. Příprava náplně

rohlík bílý 1 ks  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%  petrželová nať  máslo 10 g  sůl zeleninová 2 ČL  pepř černý mletý ¼ ČL  muškátový ořech mletý 1 špetka  vaječný žloutek 1 ks

Rohlíky rozmočíme v teplém mléce, vymačkáme. Přidáme vejce, petrželku, rozpuštěné máslo, zelninovú sůl (podravka, vegeta), pepř a muškátový oříšek.

Příprava náplně

3. 

Křepelky naplníme pomocí čajové lžičky.

4. Příprava marinády

olej slunečnicový 2 PL  sójová omáčka 2 PL  tymián ½ ČL  česnek sušený ½ ČL

V misce zamícháme olej, sójovou omáčku, tymián a sušený česnek.

Příprava marinády

5. 

Křepelky přendáme na plech a potřeme připravenou marinádou.

6. 

slanina oravská 50 g  voda 200 ml

Na křepelky rozložíme plátky slaniny, podlijeme vodou a pečeme při teplotě 170 °C 45-55 minut. Upečené servírujeme s oblíbenou přílohou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit