Plněná křepelka v slaninovém obalu

Recept na přípravu polních křepelek.
recept,fotorecept,křepelka,slanina oravská,Zvěřina
Zvěřina
Kategorie
Zvěřina ›Ingredience
Ingredience
křepelka | 2 ?? | kusy kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 0 ?? | kcal | |
muškátový ořech mletý | 1 ?? | špetka kcal | |
máslo | 10 74 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
petrželová nať | 0 ?? | kcal | |
rohlík bílý | 1 ?? | kus kcal | |
slanina oravská | 50 295 | gramů kcal | |
sójová omáčka | 2 42 | polévkové lžíce kcal | |
sůl zeleninová | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
tymián | ½ 3 | čajové lžičky kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal | |
česnek sušený | ½ 9 | čajové lžičky kcal |
Recept

2. Příprava náplně
rohlík bílý 1 kus • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% • petrželová nať • máslo 10 gramů • sůl zeleninová 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • muškátový ořech mletý 1 špetka • vaječný žloutek 1 kus
Rohlíky rozmočíme v teplém mléce, vymačkáme. Přidáme vejce, petrželku, rozpuštěné máslo, zelninovú sůl (podravka, vegeta), pepř a muškátový oříšek.

3.
Křepelky naplníme pomocí čajové lžičky.

4. Příprava marinády
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • sójová omáčka 2 polévkové lžíce • tymián ½ čajové lžičky • česnek sušený ½ čajové lžičky
V misce zamícháme olej, sójovou omáčku, tymián a sušený česnek.

5.
Křepelky přendáme na plech a potřeme připravenou marinádou.

6.
slanina oravská 50 gramů • voda 200 mililitrů
Na křepelky rozložíme plátky slaniny, podlijeme vodou a pečeme při teplotě 170 °C 45-55 minut. Upečené servírujeme s oblíbenou přílohou.

Dobrou chuť!