Kokosový koláček se stévií

Chutný zdravý koláč bez cukru. Jemnou sladkou chuť mu dodává čerstvá stévie a kvalitní hořká čokoláda, kterou je jemně ozdoben.
recept,fotorecept,stévie - čerstvá,mléko acidofilní 3,6%,kokos strouhaný,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
kokos strouhaný | 200 1386 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 8 | gramů kcal | |
mléko acidofilní 3,6% | 500 300 | mililitrů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 128 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 250 890 | gramů kcal | |
stévie - čerstvá | 20 0 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 50 0 | mililitrů kcal | |
čokoláda 85% | 50 300 | gramů kcal |
Recept
1. Zpracování čerstvé stévie
stévie - čerstvá 20 gramů
Stéviové lístky i s lodyhami odstříhneme v potřebném množství. Opláchneme je pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2.
Stévii nastříháme nůžkami na menší kousky a v kuchyňském sekáčku nasekáme co nejjemněji.


4. Těsto
mléko acidofilní 3,6% 500 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • vejce slepičí 4 kusy • kokos strouhaný 200 gramů
V misce rozmícháme acidofilní mléko, mléko, vajíčka a kokos.

5.
Do těsta přimícháme připravenou stévii ...


7.
Do hladka rozmíchané těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech (42 x32 cm).

8.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 40 minut. Po upečení koláč rozkrájíme a necháme vychladnout.


10.
Pomocí stříkačky koláček jemně čokoládou ozdobíme. Čokoládu necháme ztuhnout v chladu a můžeme podávat.

Dobrou chuť!