RECEPTY

Kokosový koláček se stévií

Kokosový koláček se stévií

Chutný zdravý koláč bez cukru. Jemnou sladkou chuť mu dodává čerstvá stévie a kvalitní hořká čokoláda, kterou je jemně ozdoben.

recept,fotorecept,stévie - čerstvá,mléko acidofilní 3,6%,kokos strouhaný,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

kokos strouhaný200gramů
kypřicí prášek do pečiva10gramů
mléko acidofilní 3,6%500mililitrů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%200mililitrů
mouka polohrubá250gramů
stévie - čerstvá20gramů
vejce slepičí4kusy
voda50mililitrů
čokoláda 85%50gramů

 

Recept

1. Zpracování čerstvé stévie

stévie - čerstvá 20 gramů

Stéviové lístky i s lodyhami odstříhneme v potřebném množství. Opláchneme je pod tekoucí vodou a necháme okapat.

2. 

Stévii nastříháme nůžkami na menší kousky a v kuchyňském sekáčku nasekáme co nejjemněji.

3. 

voda 50 mililitrů

Přilijeme trochu vody a promixujeme.

4. Těsto

mléko acidofilní 3,6% 500 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů  vejce slepičí 4 kusy  kokos strouhaný 200 gramů

V misce rozmícháme acidofilní mléko, mléko, vajíčka a kokos.

5. 

Do těsta přimícháme připravenou stévii ...

6. 

mouka polohrubá 250 gramů  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

... a mouku s kypřícím práškem.

7. 

Do hladka rozmíchané těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech (42 x32 cm).

8. 

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 40 minut. Po upečení koláč rozkrájíme a necháme vychladnout.

9. 

čokoláda 85% 50 gramů

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.

10. 

Pomocí stříkačky koláček jemně čokoládou ozdobíme. Čokoládu necháme ztuhnout v chladu a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie