Kokosový koláček se stévií
Chutný zdravý koláč bez cukru. Jemnou sladkou chuť mu dodává čerstvá stévie a kvalitní hořká čokoláda, kterou je jemně ozdoben.
recept,fotorecept,stévie - čerstvá,mléko acidofilní 3,6%,kokos strouhaný,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›
Ingredience
Ingredience
kokos strouhaný | 200 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 | gramů | |
mléko acidofilní 3,6% | 500 | mililitrů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 200 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 250 | gramů | |
stévie - čerstvá | 20 | gramů | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
voda | 50 | mililitrů | |
čokoláda 85% | 50 | gramů |
Recept
1. Zpracování čerstvé stévie
stévie - čerstvá 20 gramů
Stéviové lístky i s lodyhami odstříhneme v potřebném množství. Opláchneme je pod tekoucí vodou a necháme okapat.
2.
Stévii nastříháme nůžkami na menší kousky a v kuchyňském sekáčku nasekáme co nejjemněji.
4. Těsto
mléko acidofilní 3,6% 500 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • vejce slepičí 4 kusy • kokos strouhaný 200 gramů
V misce rozmícháme acidofilní mléko, mléko, vajíčka a kokos.
5.
Do těsta přimícháme připravenou stévii ...
7.
Do hladka rozmíchané těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech (42 x32 cm).
8.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 40 minut. Po upečení koláč rozkrájíme a necháme vychladnout.
10.
Pomocí stříkačky koláček jemně čokoládou ozdobíme. Čokoládu necháme ztuhnout v chladu a můžeme podávat.
Dobrou chuť!