RECEPTY
Něco na zužitkování uzeného masa po svátcích.
Tradiční letní zeleninový salát ze raného zelí, mladé mrkvičky, okurek, rajčat a mladé cibulky, v sladkokyselém nálevu. Salát je vhodný k řadě pokrmů z masa.
Oblíbený klasický salát ze spařeného zelí v sladkokyselém nálevu. Podáváme k pečeným a dušeným masům.
Oblíbený segedínský guláš, tentokrát s hovězím masem a množstvím smetany. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem. Komu jak chutná:) ... rozhodně si pochutnáte všichni! Doporučujeme při přípravě použít kvašené zelí s vínem, ...
Pečenou vepřovou krkovičku nejčastěji podáváme s knedlíkem a dušeným zelí. Chutnou alternativou je použít jako přílohu dušené paprikové brambory.
Svěží a chutný salát z čerstvého červeného zelí s majonézou. Pro méně kalorií můžete použít majonézu "light" nebo nízkotučný jogurt.
Oblíbený Coleslaw salát, připravený z chutného křupavého mladého zelí, se skvělou chutí sýra Chedar. Je to ta nejlepší příloha ke grilovaným krůtím řízkům.
Hustá polévka z kysaného zelí, čočky, masa a klobásek.
Jednoduchý, chuťově zajímavý dietní pokrm plný vitamínů.
Chutný oběd z brambor, kysaného zelí, slaniny a vajec, oblíbený hlavně během zimních měsíců.
Podáváme nasladko s cukrem a skořicí, nebo naslano se solí a osmaženou slaninou. Uvedený pokrm je připraven neutrálně, aby byly možné obě možnosti jeho podávání a konzumace.
Hlávkové zelí se slaninou v strouhaných bramborách.
Tradiční lahůdka našich babiček a prababiček. Toto syté jídlo bylo na jídelním lístku hlavně v období zimy, když byly už ve sklepě uskladněné brambory a cibule, v soudku kvašené zelí a ve spíži kus dobré slaniny ze zabijačky.
Kapustnica - polévku z kysaného zelí podáváme s chlebem a podle chuti si můžeme na ni v talíři přidat zakysanou smetanu. Chutná jak v zimě tak v horkém létě, proto si ji vařme častěji a ne jen na Vánoce.

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit