Klasická mléčná čočková polévka s bramborami. Polévku mají v oblibě nejen dospělí, kteří si ji mohou přichutit octem, ale i děti. Při přípravě polévky pro ty nejmenší vaříme polévku bez soli.
Dál (dhál) je luštěninová kaše podáváná jako základní součást indického obědového menu. Toto velmi zdravé jídlo, plné bílkovin, je oblíbené i v dalších zemích Orientu.
Chutná a rychlá smetanovo-mléčná luštěninová polévka, která vás zasytí i zahřeje. Před podáváním posypeme mletým koriandrem, nebo ochutíme citronovou šťávou.
Recept na hřejivý indický čočkový dhal s kokosovým mlékem (Coconut red lenthil dhal). Podáváme s rýží, dušenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou... nebo jen s chlebovou plackou. Udávaný počet porcí závisí na kombinaci s jinými ...