Vánoční ježci se švestkami

Křupavé vánoční sušenky ve tvaru ježků, plněné sušenou švestkou, máčené v čokoládě a obalené v kokosu. Děti budou mít při jejich přípravě velkou radost, tak se s nimi při pečení zabavte. Díky vkládané švestce jsou ježci dost velcí na to, aby je dětské ručky snadno modelovaly.
recept,fotorecept,švestky sušené,čokoláda na vaření,kokos strouhaný,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
| citronová kůra | ½ 2 | čajové lžičky kcal | |
| cukr moučkový | 60 233 | gramů kcal | |
| kokos strouhaný | 0 ?? | kcal | |
| mouka hladká | 220 764 | gramů kcal | |
| máslo | 125 918 | gramů kcal | |
| smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 4 187 | polévkové lžíce kcal | |
| vejce slepičí | 1 88 | kus kcal | |
| čokoláda na vaření | 80 401 | gramů kcal | |
| škrob kukuřičný | 30 109 | gramů kcal | |
| švestky sušené | 20 ?? | kcal |
Recept
1.
máslo 125 gramů • cukr moučkový 60 gramů • mouka hladká 220 gramů • škrob kukuřičný 30 gramů • vejce slepičí 1 kus • citronová kůra ½ čajové lžičky
Do mísy nasekáme máslo, přidáme cukr, mouku, kukuřičný škrob, vejce a nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu.

2.
Vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v ledničce.

3.
švestky sušené 20 ks
Zkontrolujeme švestky, zda není v některé zapomenutá pecka a umyjeme je. Necháme osušit.

4.
Ze ztuhlého těsta vytvoříme 20 cm dlouhý váleček. Pokrájíme ho na 20 dílů.

5.
Každý dílek trochu v rukou roztáhneme. Do těsta zabalíme celou švestku...

6.
... a vytvarujeme do slzičky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem.

7.
Pečeme 15 min. při teplotě 175 °C.

8.
čokoláda na vaření 80 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 4 polévkové lžíce
Čokoládu rozpustíme se smetanou v parní lázni.

9.
Vychladlé sušenky uchopíme za špičku a vrchní část namočíme do čokolády, asi do poloviny až 2/3 sušenky.


11.
Ježky položíme na mřížku a čokoládou namalujeme nos a oči.

12.
Necháme ztuhnout v chladu.

Dobrou chuť!























