svetvemne.cz

Vánoční ježci se švestkami

     

Křupavé vánoční sušenky ve tvaru ježků, plněné sušenou švestkou, máčené v čokoládě a obalené v kokosu. Děti budou mít při jejich přípravě velkou radost, tak se s nimi při pečení zabavte. Díky vkládané švestce jsou ježci dost velcí na to, aby je dětské ručky snadno modelovaly.

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 

1. 

máslo 125 g  cukr práškový 60 g  mouka hladká 220 g  škrob kukuřičný 30 g  vejce slepičí 1 ks  citronová kůra ½ ČL

Do mísy nasekáme máslo, přidáme cukr, mouku, kukuřičný škrob, vejce a nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citronu.

2. 

Vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v ledničce.

3. 

švestky sušené 20 ks

Zkontrolujeme švestky, zda není v některé zapomenutá pecka a umyjeme je. Necháme osušit.

4. 

Ze ztuhlého těsta vytvoříme 20 cm dlouhý váleček. Pokrájíme ho na 20 dílů.

5. 

Každý dílek trochu v rukou roztáhneme. Do těsta zabalíme celou švestku...

6. 

... a vytvarujeme do slzičky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem.

7. 

Pečeme 15 min. při teplotě 175 °C.

8. 

čokoláda na vaření 80 g  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 4 PL

Čokoládu rozpustíme se smetanou v parní lázni.

9. 

Vychladlé sušenky uchopíme za špičku a vrchní část namočíme do čokolády, asi do poloviny až 2/3 sušenky.

10. 

kokos strouhaný

Vzápětí namočíme do kokosu.

11. 

Ježky položíme na mřížku a čokoládou namalujeme nos a oči.

12. 

Necháme ztuhnout v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit